meriți să fii surprins
Prajitura fara coacere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

blat

800 g g Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi
200 g g Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
100 g g Unt Unt
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
(dulce)

crema

3 plicuri plic Budinca Budinca
4 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
5 linguri lingura Zahar tos Zahar tos
1 l l Lapte Lapte

glazura

200 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
(dulce)

Prajitura fara coacere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(120)

Mod de preparare

Blat:Tapetam tava cu hartie de copt sau folie alimentara. Folosim o tava de 20x30cm. Maruntim biscuitiiin blender. Punem intr-o craticioara crema de ciocolata, untul, smantana dulce. Amestecam foartebine pana sunt topite si avem un amestec omogen. Turnam in tava, apasam foarte bine si nivelampentru a obtine un blat drept. Dam la rece minim 30 minute.

Crema:Amestecam intr-un bol praful de budinca, zaharul tos, zaharul vanilat. Turnam laptele din aproape inaproape, amestecand des, ca sa nu facem cocoloase. Punem pe foc si fierbem la foc mediu spre mic,pana avem o budinca foarte bine legata.

Turnam budinca peste blatul de biscuiti, nivelam cu spatula. Dam la rece 1-2 ore sau pana budinca erece si face crusta.

Glazura:Rupem ciocolata bucatele. Turnam deasupra smantana dulce. Punem pe foc, la foc mic, panaciocolata este topita si avem o glazura lucioasa.

Turnam glazura peste crema de vanilie, nivelam. Dam tava la rece peste noapte sau minim 3-4 ore.

Prajitura fara coacere este gata si e un deliciu. Se feliaza cel mai usor cu un cutit bine ascutit, cu lamatrecuta prin apa calduta. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: putetifolosi biscuiti digestivi sau biscuitii preferati, doar sa fie fara crema.Pentru crema, puteti folosi budinca de vanilie, de ciocolata sau de fructe, in functie de gusturi.Este ideal ca prajitura fara coacere sa stea la frigider cel putin peste noapte inainte de felire.