
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
blat
800 g g | Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi | ||
200 g g | Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata | ||
100 g g | Unt Unt | ||
200 ml ml | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (dulce) |
crema
3 plicuri plic | Budinca Budinca | ||
4 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
5 linguri lingura | Zahar tos Zahar tos | ||
1 l l | Lapte Lapte |
glazura
200 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | ||
200 ml ml | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (dulce) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura fara coacere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Blat:Tapetam tava cu hartie de copt sau folie alimentara. Folosim o tava de 20x30cm. Maruntim biscuitiiin blender. Punem intr-o craticioara crema de ciocolata, untul, smantana dulce. Amestecam foartebine pana sunt topite si avem un amestec omogen. Turnam in tava, apasam foarte bine si nivelampentru a obtine un blat drept. Dam la rece minim 30 minute.
Crema:Amestecam intr-un bol praful de budinca, zaharul tos, zaharul vanilat. Turnam laptele din aproape inaproape, amestecand des, ca sa nu facem cocoloase. Punem pe foc si fierbem la foc mediu spre mic,pana avem o budinca foarte bine legata.
Turnam budinca peste blatul de biscuiti, nivelam cu spatula. Dam la rece 1-2 ore sau pana budinca erece si face crusta.
Glazura:Rupem ciocolata bucatele. Turnam deasupra smantana dulce. Punem pe foc, la foc mic, panaciocolata este topita si avem o glazura lucioasa.
Turnam glazura peste crema de vanilie, nivelam. Dam tava la rece peste noapte sau minim 3-4 ore.
Prajitura fara coacere este gata si e un deliciu. Se feliaza cel mai usor cu un cutit bine ascutit, cu lamatrecuta prin apa calduta. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: putetifolosi biscuiti digestivi sau biscuitii preferati, doar sa fie fara crema.Pentru crema, puteti folosi budinca de vanilie, de ciocolata sau de fructe, in functie de gusturi.Este ideal ca prajitura fara coacere sa stea la frigider cel putin peste noapte inainte de felire.