meriți să fii surprins
Prajitura cu portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
250 g g Zahar Zahar
100 g g Unt Unt
1 bucati bucata Portocale Portocala
3 bucati bucata Oua Ou
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 praf praf Sare de mare Sare de mare

Prajitura cu portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(5)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade C si ungem cu unt si faina o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20 cm, o tava de chec sau o tava drpetunghiulara de 20x30 cm. Spumam ouale impreuna cu zaharul, 10 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma albicioasa. Intre timp, taiem portocala cubulete si o dam prin blender, cu tot cu coaja, pana obtinem un piure.

Adaugam untul topit si racit, vanilia, faina, sarea si praful de copt. Amestecam pana avem un aluat omogen. Adaugam piureul de portocala in compozitie si omogenizam. Coacem prajitura 30-40 minute sau pana este frumos rumenita si trece testul scobitorii.

Este o prajitura delicioasa, foarte aromata, care se pastreaza la fel de umeda si pufoase 3-4 zile la figider. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.