
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Prajitura cu portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 grade C si ungem cu unt si faina o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20 cm, o tava de chec sau o tava drpetunghiulara de 20x30 cm. Spumam ouale impreuna cu zaharul, 10 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma albicioasa. Intre timp, taiem portocala cubulete si o dam prin blender, cu tot cu coaja, pana obtinem un piure.
Adaugam untul topit si racit, vanilia, faina, sarea si praful de copt. Amestecam pana avem un aluat omogen. Adaugam piureul de portocala in compozitie si omogenizam. Coacem prajitura 30-40 minute sau pana este frumos rumenita si trece testul scobitorii.
Este o prajitura delicioasa, foarte aromata, care se pastreaza la fel de umeda si pufoase 3-4 zile la figider. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.