
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
50 g g | Zahar Zahar | |
30 g g | Faina Faina | |
150 g g | Ciocolata Ciocolata | |
75 g g | Unt Unt | |
250 ml ml | Lapte Lapte | |
1 bucati bucata | Portocale
Portocala (zeama) | |
3 bucati bucata | Albusuri Albus | |
30 g g | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSouffle de ciocolata si portocala
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol, adaugati galbenusurile pe care le amestecati cu 50g zahar cu ajutorul unui tel pana se albesc. Apoi, adaugati 30g de faina si omogenizati bine totul. Puneti amestecul deoparte.
Puneti pe foc un vas cu apa si topiti ciocolata la bain marie. Dupa ce s-a topit, adaugati si untul si amestecati bine pana se topeste si acesta. Puneti si acest amestec deoparte.
Adaugati laptele cald in amestecul de galbenusuri si omogenizati bine totul. Apoi, adaugati si amestecul de ciocolata cu unt si incorporati bine cu ajutorul unui tel. Adaugati zeama de la o portocala si amestecati din nou.
Intr-un alt bol, adaugati 3 albusuri si le mixati bine. Puneti 30g de zahar si mixati din nou pana obtineti o spuma pe care o incorporati usor, in amestecul de ciocolata si galbenusuri pregatit mai devreme.
Pregatiti 6 forme de ramekin. Le ungeti cu unt si le puneti pe o tava. Cu ajutorul unui polonic, distribuiti amestecul in fiecare forma de ramekin. Dati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 11-12 minute. Pudrati cu zahar si serviti direct din forme. Pofta buna!