meriți să fii surprins
Prajitura Rumba

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Prajitura Rumba sau Prajitura Mozaic este o prajitura foarte speciala, cu aroma de copilarie, prezenta in caietele mamelor noastre si iubita de toata lumea. Trebuie sa o incerci Craciunul acesta!

Ingrediente

4 bucati bucata Albusuri Albus
1 praf praf Sare Sare
154 linguri lingura Zahar Zahar
4 linguri lingura Faina Faina
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
150 g g Rahat cu aroma de fructe Rahat cu aroma de fructe
4 linguri lingura Miez de nuca Miez de nuca
2 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
100 ml ml Lapte Lapte
1 lingurite lingurita Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
200 g g Unt Unt
Zahar pudra Zahar pudra
(decor)

Prajitura Rumba

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(170)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana ai o spuma moale. Adauga 4 linguri de zahar si mixeaza pana ai o bezea tare.

Adauga faina si praful de copt, amesteca usor cu spatula. Adauga rahatul, nuca, romul, amesteca.

Toarna in tava de 25x35 cm si coace la 160°C, 20 min sau pana blatul e rumenit.

Rastoarna pe un gratar si lasa sa se raceasca foarte bine.

Blat prajitura Rumba

Pasul 2

Intre timp, pregateste crema: spumeaza galbenusurile cu 150g zahar pana ai o crema ca o alifie.

Adauga vanilia si 100ml lapte amesteca. Pune pe foc, la baie de abur si firbe la foc mic pana ai o crema ca o budinca moale. Amesteca continuu.

Cand ai consistenta dorita, trage de pe foc, acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca foarte bine.

Spumeaza untul si amesteca-l cu crema de vanilie rece.

Crema prajitura Rumba

Pasul 3

Pentru a asambla Prajitura Rumba, taie cele 2 foi de napolitana, astfel incat sa fie de dimensiunea blatului. Pune o foaie de napolitana, jumatate din crema. Niveleaza cu spatula. Aseaza deasupra blatul, inca un strat de crema si finalizeaza cu a doua foaie de napolitana.

Pune un fund de lemn peste prajitura si o greutate, astfel incat prajitura sa fie bine presata, uniform. Lasa asa peste noapte, inainte de feliere.

Prajitura Rumba este gata si promit ca va fi un succes pe masa de sarbatoare. Pofta buna!

Asamblare prajitura Rumba

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Avem doua foi crocante de napolitana, in blat pufos de bezea, nuca si rahat, lipite cu o crema de vaniloe foarte fina. Desi pare o prajitura complicata, prajitura Rumba este foarte simplu de realizat, singura conditie pentru reusita ei fiind... rabdarea! Blatul trebuie sa fie foarte bine racit, crema la fel, iar dupa asamblare e nevoie sa lasam prajitura sa se odihneasca (sub presare) peste noapte. Apoi ne putem bucura de fiecare patratel delicios!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Albuș de ouAlbuș de ou
Albuș de ou
24.04 - 28.04
-40%
10,99
ACTIVEAZĂ CUPONUL6,59Lei
Prajitura Rumba
2:00 h

Prajitura Rumba

Ingrediente

Albus
4 bucata
Sare
1 praf
Zahar
154 lingura
Faina
4 lingura
Praf de copt
1 lingurita
Rahat cu aroma de fructe
150 g
Miez de nuca
4 lingura
Esenta de rom
2 lingurita
Galbenus
4 bucata
Lapte
100 ml
Pastaie de vanilie
1 lingurita
Unt
200 g
Zahar pudra (decor)
Blat prajitura Rumba
30 min

Pasul 1

Blat prajitura Rumba

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana ai o spuma moale. Adauga 4 linguri de zahar si mixeaza pana ai o bezea tare.

Adauga faina si praful de copt, amesteca usor cu spatula. Adauga rahatul, nuca, romul, amesteca.

Toarna in tava de 25x35 cm si coace la 160°C, 20 min sau pana blatul e rumenit.

Rastoarna pe un gratar si lasa sa se raceasca foarte bine.

Albus: 4 bucata
Sare: 1 praf
Zahar: 4 lingura
Faina: 4 lingura
Praf de copt: 1 lingurita
Rahat cu aroma de fructe: 150 g
Miez de nuca: 4 lingura
Esenta de rom: 2 lingurita
Crema prajitura Rumba
60 min

Pasul 2

Crema prajitura Rumba

Intre timp, pregateste crema: spumeaza galbenusurile cu 150g zahar pana ai o crema ca o alifie.

Adauga vanilia si 100ml lapte amesteca. Pune pe foc, la baie de abur si firbe la foc mic pana ai o crema ca o budinca moale. Amesteca continuu.

Cand ai consistenta dorita, trage de pe foc, acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca foarte bine.

Spumeaza untul si amesteca-l cu crema de vanilie rece.

Galbenus: 4 bucata
Zahar: 150 g
Lapte: 100 ml
Pastaie de vanilie: 1 lingurita
Unt: 200 g
Asamblare prajitura Rumba
30 min

Pasul 3

Asamblare prajitura Rumba

Pentru a asambla Prajitura Rumba, taie cele 2 foi de napolitana, astfel incat sa fie de dimensiunea blatului. Pune o foaie de napolitana, jumatate din crema. Niveleaza cu spatula. Aseaza deasupra blatul, inca un strat de crema si finalizeaza cu a doua foaie de napolitana.

Pune un fund de lemn peste prajitura si o greutate, astfel incat prajitura sa fie bine presata, uniform. Lasa asa peste noapte, inainte de feliere.

Prajitura Rumba este gata si promit ca va fi un succes pe masa de sarbatoare. Pofta buna!

Zahar pudra (decor)
Prajitura Rumba

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3