Rulada cu gem

Rulada cu gem
DificultateMedie
Timp de gatire60 min

Mod de preparare

    1. Incalzim cuptorul la 180°C (160°C pentru cuptorul cu ventilatie sau treapta 5 la cuptorul pe gaz) si tapetam o tava cu hartie de copt.

    2. Hidratam stafidele, prunele si caisele in rom (prunele si caisele taiate in bucati mari).

    3. Amestecam faina cu praful de copt si batem untul cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam coaja de lamaie, seminele de vanilie si ouale si le incorporam. Adaugam amestecul de faina cu praf de copt in ploaie si amestecam bine. Adaugam laptele si framantam pana devine un aluat moale.

    4. Scurgem fructele uscate si topim untul intr-o oala. Amestecam untul topit cu mixul de nuci, cu fructele si 20 ml de rom.

    5. Pe o suprafata tapetata cu faina intindem aluatul intr-o forma lunga si subtire. Deasupra intindem gemul de portocale, presaram fructele si amestecul de nuci.

    6. Impaturim aluatul pe latime, in asa fel incat sa obtinem un cerc inchis la capete sub forma de rulada. O punem pe hartia de copt si o introducem la cuptor pentru 40 - 45 de minute, apoi o scoatem, o lasam la racit, cernem zaharul pudra pe deasupra si servim. Sa aveti pofta!