
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
150 g g | Stafide Stafide | |
50 g g | Prune Prune | |
50 g g | Caise Caisa | |
170 ml ml | Rom Rom | |
80 g g | Unt Unt | |
100 g g | Mix nuci Mix nuci | |
200 g g | Gem de portocale Gem de portocale | |
500 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
15 g g | Praf de copt Praf de copt | |
200 g g | Unt Unt | |
150 g g | Zahar Zahar | |
1 lingurite lingurita | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | |
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
4 linguri lingura | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRulada cu gem
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Incalzim cuptorul la 180°C (160°C pentru cuptorul cu ventilatie sau treapta 5 la cuptorul pe gaz) si tapetam o tava cu hartie de copt.
2. Hidratam stafidele, prunele si caisele in rom (prunele si caisele taiate in bucati mari).
3. Amestecam faina cu praful de copt si batem untul cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam coaja de lamaie, seminele de vanilie si ouale si le incorporam. Adaugam amestecul de faina cu praf de copt in ploaie si amestecam bine. Adaugam laptele si framantam pana devine un aluat moale.
4. Scurgem fructele uscate si topim untul intr-o oala. Amestecam untul topit cu mixul de nuci, cu fructele si 20 ml de rom.
5. Pe o suprafata tapetata cu faina intindem aluatul intr-o forma lunga si subtire. Deasupra intindem gemul de portocale, presaram fructele si amestecul de nuci.
6. Impaturim aluatul pe latime, in asa fel incat sa obtinem un cerc inchis la capete sub forma de rulada. O punem pe hartia de copt si o introducem la cuptor pentru 40 - 45 de minute, apoi o scoatem, o lasam la racit, cernem zaharul pudra pe deasupra si servim. Sa aveti pofta!