meriți să fii surprins
Rulada cu gem

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Stafide Stafide
50 g g Prune Prune
50 g g Caise Caisa
170 ml ml Rom Rom
100 g g Mix nuci Mix nuci
200 g g Gem de portocale Gem de portocale
500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
15 g g Praf de copt Praf de copt
280 g g Unt Unt
150 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
3 bucati bucata Oua Ou
4 linguri lingura Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%

Rulada cu gem

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 180°C (160°C pentru cuptorul cu ventilatie sau treapta 5 la cuptorul pe gaz) si tapetam o tava cu hartie de copt.

2. Hidratam stafidele, prunele si caisele in rom (prunele si caisele taiate in bucati mari).

3. Amestecam faina cu praful de copt si batem untul cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam coaja de lamaie, seminele de vanilie si ouale si le incorporam. Adaugam amestecul de faina cu praf de copt in ploaie si amestecam bine. Adaugam laptele si framantam pana devine un aluat moale.

4. Scurgem fructele uscate si topim untul intr-o oala. Amestecam untul topit cu mixul de nuci, cu fructele si 20 ml de rom.

5. Pe o suprafata tapetata cu faina intindem aluatul intr-o forma lunga si subtire. Deasupra intindem gemul de portocale, presaram fructele si amestecul de nuci.

6. Impaturim aluatul pe latime, in asa fel incat sa obtinem un cerc inchis la capete sub forma de rulada. O punem pe hartia de copt si o introducem la cuptor pentru 40 - 45 de minute, apoi o scoatem, o lasam la racit, cernem zaharul pudra pe deasupra si servim. Sa aveti pofta!