
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 ml ml | Vin rosu Vin rosu | |
2 bucati bucata | Condimente
Condimente (pentru vin) | |
250 g g | Unt Unt | |
200 g g | Zahar Zahar | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
5 bucati bucata | Oua Ou | |
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
0,5 bucati bucata | Praf de copt Praf de copt | |
1 lingurite lingurita | Cacao Cacao | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
Unt Unt | ||
150 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 lingurite lingurita | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
100 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu vin fiert
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incalziti vinul impreuna cu condimentele si lasati 10 minute sa se amestece bine, apoi lasati sa se raceasca. Radeti ciocolata si topiti-o intr-un recipient asezat peste o oala cu apa fiarta, apoi lasati-o sa se raceasca putin. Amestecati untul, zaharul si sarea pana se formeaza o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati bine dupa fiecare dintre ele, apoi bateti bine cu ciocolata care s-a racit putin.
Amestecati faina, praful de copt, cacaua si scortisoara si adaugati-le alternativ mix-ului anterior (unt, zahar, sare, oua si ciocolata) impreuna cu 125 ml de vin fiert racit amestecand continuu. Asezati aluatul intr-o tava bine unsa si introduceti la cuptor timp de 50 de minute la 200 °C. Spre finalul timpului de coacere acoperiti cu folie de aluminiu pentru ca suprafata sa nu se innegreasca. Lasati sa se raceasca si scoateti din forma.
Treceti zaharul pudra prin sita si amestecati-l cu sucul de lamaie si putin vin fiert pana obtineti un lichid gros. Ungeti prajitura cu el. Lasati sa se usuce, apoi taiati in bucati a cate 2,5 x 5,5 cm. Pofta buna!