Prajitura cu vin fiert

Prajitura cu vin fiert

DificultateScazuta
Gatire1:30 h

Mod de preparare

    Incalziti vinul impreuna cu condimentele si lasati 10 minute sa se amestece bine, apoi lasati sa se raceasca. Radeti ciocolata si topiti-o intr-un recipient asezat peste o oala cu apa fiarta, apoi lasati-o sa se raceasca putin. Amestecati untul, zaharul si sarea pana se formeaza o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati bine dupa fiecare dintre ele, apoi bateti bine cu ciocolata care s-a racit putin.

    Amestecati faina, praful de copt, cacaua si scortisoara si adaugati-le alternativ mix-ului anterior (unt, zahar, sare, oua si ciocolata) impreuna cu 125 ml de vin fiert racit amestecand continuu. Asezati aluatul intr-o tava bine unsa si introduceti la cuptor timp de 50 de minute la 200 °C. Spre finalul timpului de coacere acoperiti cu folie de aluminiu pentru ca suprafata sa nu se innegreasca. Lasati sa se raceasca si scoateti din forma.

    Treceti zaharul pudra prin sita si amestecati-l cu sucul de lamaie si putin vin fiert pana obtineti un lichid gros. Ungeti prajitura cu el. Lasati sa se usuce, apoi taiati in bucati a cate 2,5 x 5,5 cm. Pofta buna!