meriți să fii surprins
Prajitura cu vin fiert

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 ml ml Vin rosu Vin rosu
2 bucati bucata Condimente Condimente
(pentru vin)
200 g g Zahar Zahar
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
5 bucati bucata Oua Ou
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
0,5 bucati bucata Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Cacao Cacao
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
250 g g Unt Unt
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 lingurite lingurita Zeama de lamaie Zeama de lamaie
100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Prajitura cu vin fiert

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Incalziti vinul impreuna cu condimentele si lasati 10 minute sa se amestece bine, apoi lasati sa se raceasca. Radeti ciocolata si topiti-o intr-un recipient asezat peste o oala cu apa fiarta, apoi lasati-o sa se raceasca putin. Amestecati untul, zaharul si sarea pana se formeaza o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati bine dupa fiecare dintre ele, apoi bateti bine cu ciocolata care s-a racit putin.

Amestecati faina, praful de copt, cacaua si scortisoara si adaugati-le alternativ mix-ului anterior (unt, zahar, sare, oua si ciocolata) impreuna cu 125 ml de vin fiert racit amestecand continuu. Asezati aluatul intr-o tava bine unsa si introduceti la cuptor timp de 50 de minute la 200 °C. Spre finalul timpului de coacere acoperiti cu folie de aluminiu pentru ca suprafata sa nu se innegreasca. Lasati sa se raceasca si scoateti din forma.

Treceti zaharul pudra prin sita si amestecati-l cu sucul de lamaie si putin vin fiert pana obtineti un lichid gros. Ungeti prajitura cu el. Lasati sa se usuce, apoi taiati in bucati a cate 2,5 x 5,5 cm. Pofta buna!