
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
100 g g | Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata | |
150 g g | Zahar Zahar | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
60 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu mascarpone si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Am mancat prima data Prajitura cu mascarpone si ciocolata in noiembrie, cand am fost la Bologna. Hotelul la care am stat avea o mica patiserie de unde ne aduceau in fiecare dimineata la micul dejun cornetti (croissante) proaspete si cele pe care italienii le numesc “torte per la colazione”. Ce e o “torta per la colazione”? Pai... o prajitura in general fara crema sau maxim cu o crema simpla de vanilie sau ciocolata, dar in general dulciuri din categoria chec, pandispan, guguluf (ciambella).
Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un bol incapator amestecam ouale si zaharul pana isi dubleaza volumul. Intre timp dam fulgii de ciocolata la congelator. Astfel isi vor pastra mai bine forma la copt.
Peste amestecul de oua punem laptele, vanilia si mascarpone. Amestecam si adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena si adaugam fulgii de ciocolata. Amestecam din nou.
Turnam compozitia pentru Prajitura cu mascarpone si ciocolata intr-o tava rotunda cu diametrul de 25-28cm. Dam tava la cuptor timp de 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.
Cand prajitura este gata o lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem decora cu glazura. Eu am folosit o glazura de zahar Belbake si pe deasupra am presarat fulgi de ciocolata. Sa va fie de cel mai bine si sa vina repede o vacanta!
Tips and tricks pentru reteta de Prajitura cu mascarpone si ciocolata:
- Fulgii de ciocolata pot fi inlocuiti cu ciocolata amaruie sau cu lapte pe care o tocati mare din cutit.
- Daca omiteti fulgii de ciocolata, reteta este perfecta si pentru a fi folosita pentru blat de tort.
- In cazul in care nu doriti ca prajitura sa contina ciocolata, alegeti un mix de fructe uscate si alune maruntit din cutit.
- La capitolul decor, puteti inlocui glazura de zahar cu una de cacao la rece sau pur si simplu sa pudrati zahar.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.