Salam de biscuiti cu banane

Salam de biscuiti cu banane
DificultateScazuta
Timp de gatire30 min

Mod de preparare

    Intr-o craticioara cu fund dublu sau la bain-marie, topim ciocolata taiata grosier si untul, amestecand des. Cand sunt topite si avem o crema omogena, adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem din nou pe foc, 1-2 minute, astfel se gatesc si galbenusurile.

    Turnam amestecul peste biscuitii pe care i-am rupt bucati mari si i-am asezat intr-un bol. Amestecam laptele, romul si cacaua intr-o craticioara, le punem pe foc 3-4 minute, pana amestecul incepe sa se ingroase. Turnam si amestecul de lapte peste biscuiti. Amestecam foarte bine, astfel incat biscuitii sa fie complet acoperiti de amestecul de ciocolata. Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la rece minim 30 minute.Dupa cele 30 min, intindem pe masa de lucru o folie alimentara si intindem amestecul de biscuiti intr-un dreptunghi suficient de mare incat sa cuprinda complet cele 2 banane.

    Cu ajutorul foliei, rulam amestecul de biscuiti in jurul bananelor. Strangem folia cat de compact putem, legam batonul de salam la capete, apoi il dam la frigider minim 5-6 ore inainte de servire.

    Puteti tavali salamul prin bobonele, pentru un plus de culoare sau prin nuci tocate, pentru o nota crocanta si chiar puteti inlocui ciocolata amaruie cu una cu lapte, pentru o aroma de ciocolata mai subtila. Pofta buna!