
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
200 g g | Zahar Zahar | ||
150 ml ml | Ulei Ulei | ||
200 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | ||
350 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | ||
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
1500 g g | Dovleac Dovleac | ||
1 linguri lingura | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | ||
150 g g | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu dovleac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatim o tava de 30x40cm, pe care o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Pentru blat, amestecam cu mixerul la viteza mare ouale si zaharul tos pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si continuam sa amestecam. Adaugam vanilia si lapele. La final, cernem faina impreuna cu sare si prajul de copt si amestecam foarte bine cu mixerul. Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu spatula. Coacem blatul 5-6 minute sau pana face o crusta aurie.
Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-o tigaie mare si calim dovleacul la foc mic, amestecan des, pana dovleacul este moale. Dureaza cca 10-12 minute la foc mediu. Peste foaie de aluat coapta, punem umplutura de dovleac si o nivelam foarte bine cu spatula. Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim complet umplutura de dovleac. Dam prajitura la cuptor 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.