
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
bezea
4 bucati bucata | Albusuri Albus | |
200 g g | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura Figaro
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol untul, care este la temperatura camerei, adaugati zaharul si zaharul vanilinat si mixati. Adaugati galbenusurile rand pe rand, apoi ouale si mixati in continuare. Adaugati coaja de lamaie, faina si omogenizati bine totul cu ajutorul unei spatule.
Pregatiti o tava unsa cu unt in care puneti aluatul pregatit. Nivelati bine si dati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Intre timp, pregatiti bezeaua. Puneti albusurile intr-un bol si incepeti sa mixati adaugand zaharul treptat. Mixati pana obtineti o spuma tare.
Dupa ce ati scos aluatul din cuptor, il lasati putin sa se raceasca si adaugati magiunul de prune, uniformizand suprafata cu o lingura si apoi bezeaua pregatita mai devreme. Deasupra presarati nuca macinata si dati din nou la cuptor la 180°C timp de 7-8 minute. Opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in interiorul cuptorului oprit, cu usa deschisa.
Pofta buna!