meriți să fii surprins
Prajitura Figaro

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Unt Unt
150 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
300 g g Faina Faina
1 borcane borcan Magiun de prune Magiun de prune
200 g g Miez de nuca Miez de nuca
(macinat)

bezea

4 bucati bucata Albusuri Albus
200 g g Zahar Zahar

Prajitura Figaro

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:05 h
(36)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol untul, care este la temperatura camerei, adaugati zaharul si zaharul vanilinat si mixati. Adaugati galbenusurile rand pe rand, apoi ouale si mixati in continuare. Adaugati coaja de lamaie, faina si omogenizati bine totul cu ajutorul unei spatule.

Pregatiti o tava unsa cu unt in care puneti aluatul pregatit. Nivelati bine si dati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.

Intre timp, pregatiti bezeaua. Puneti albusurile intr-un bol si incepeti sa mixati adaugand zaharul treptat. Mixati pana obtineti o spuma tare.

Dupa ce ati scos aluatul din cuptor, il lasati putin sa se raceasca si adaugati magiunul de prune, uniformizand suprafata cu o lingura si apoi bezeaua pregatita mai devreme. Deasupra presarati nuca macinata si dati din nou la cuptor la 180°C timp de 7-8 minute. Opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in interiorul cuptorului oprit, cu usa deschisa.

Pofta buna!