
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Focaccia dulce cu struguri
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava de 20x30cm.
Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul tos, vanilia si coaja de lamaie. Amestecam cu mixerul la viteza mare, 8-10 minute sau pana ouale isi dubleaza volumul.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pentru a obtine o compozitie omogena. Este o compozitie consistenta.
Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu o spatula. Punem strugurii pe suprafata prajiturii, apoi presaram zahar brun.
Coacem 25-35 minute sau pana focaccia este frumos rumenita, are o crusta aurie si trece testul scobitorii.
Dupa racirea la temperatura camerei, putem felia focaccia. Este delicioasa si strugurii copti au o aroma deosebita. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti coace foccacia in tava rotunda (20-22cm diametru) sau in tava dreptunghiulara de 20x30cm. Focaccia dulce cu struguri se pastreaza proaspata 2-3 zile, in punga inchisa ermetic sau acoperita cu folie alimentara. Puteti congela cubulete de focaccia in portii individuale, in pungute speciale pentru congelator. Dupa ce se decongeleaza la temperatura camerei, o puteti incalzi in cuptorul cu microunde.