meriți să fii surprins
Tort cu ananas - blat pufos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
0,75 cesti ceasca Zahar pudra Zahar pudra
0,75 linguri lingura Esenta de vanilie Esenta de vanilie
0,75 linguri lingura Praf de copt Praf de copt
1 cesti ceasca Ananas Ananas
1 cesti ceasca Sirop de ananas Sirop de ananas
2 cesti ceasca Frisca Frisca
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare

Tort cu ananas - blat pufos

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Ungeti cu unt baza unei forme de tort si presarati faina sau zahar tos, pana acoperiti toata suprafata. Separat, intr-un bol spargeti 4 oua. Adaugati zahar, esenta de vanilie, sare si praf de copt si omogenizati pana cand compozitia devine usoara si pufoasa. Veti sti ca aceasta nu mai trebuie omogenizata cand telul odata scos, lasa urma in compozitie. Cu o spatula de cauciuc ori cu o lingura de lemn se intinde, in jos, in sus si spre exterior. Se adauga restul de faina în acelasi mod.

Coaceti compozitia timp de 15 minute in cuptorul preincalzit. Introduceti in compozitie un cutit ascutit. Cand acesta este scos curat, prajitura este gata. Cand blatul s-a racit, presarati jumatate din siropul de ananas, acoperiti cu frisca si ananas taiat bucati. Puneti deasupra si cealalta jumatate de blat si repetati operatiunea anterioara, numai ca de data aceasta acoperiti totul cu frisca.

Decorati cu bucati de ananas si puneti tortul la frigider. Ungeti cu unt baza unei forme de tort si presarati faina sau zahar tos, pana acoperiti toata suprafata. Separat, intr-un bol spargeti patru oua. Adaugati zahar, esenta de vanilie, sare si praf de copt si omogenizati pana cand compozitia devine usoara si pufoasa. Veti sti ca aceasta nu mai trebuie omogenizata cand telul odata scos, lasa urma in compozitie.

Cu o spatula de cauciuc ori cu o lingura de faina se intinde, in jos, in sus si spre exterior. Se adauga restul de faina in acelasi mod. Coaceti compozitia timp de 15 minute in cuptorul preincalzit. Introduceti in compozitie un cutit ascutit. Cand acesta este scos curat, prajitura este gata. Cand blatul s-a racit, presarati jumatate din siropul de ananas, acoperiti cu frisca si ananas taiat bucati. Puneti deasupra si cealalta jumatate de blat si repetati operatiunea anterioara, numai ca de data aceasta acoperiti totul cu frisca.

Decorati cu bucati de ananas si puneti tortul la frigider. Pofta buna!