
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu ananas - blat pufos
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Ungeti cu unt baza unei forme de tort si presarati faina sau zahar tos, pana acoperiti toata suprafata. Separat, intr-un bol spargeti 4 oua. Adaugati zahar, esenta de vanilie, sare si praf de copt si omogenizati pana cand compozitia devine usoara si pufoasa. Veti sti ca aceasta nu mai trebuie omogenizata cand telul odata scos, lasa urma in compozitie. Cu o spatula de cauciuc ori cu o lingura de lemn se intinde, in jos, in sus si spre exterior. Se adauga restul de faina în acelasi mod.
Coaceti compozitia timp de 15 minute in cuptorul preincalzit. Introduceti in compozitie un cutit ascutit. Cand acesta este scos curat, prajitura este gata. Cand blatul s-a racit, presarati jumatate din siropul de ananas, acoperiti cu frisca si ananas taiat bucati. Puneti deasupra si cealalta jumatate de blat si repetati operatiunea anterioara, numai ca de data aceasta acoperiti totul cu frisca.
Decorati cu bucati de ananas si puneti tortul la frigider. Ungeti cu unt baza unei forme de tort si presarati faina sau zahar tos, pana acoperiti toata suprafata. Separat, intr-un bol spargeti patru oua. Adaugati zahar, esenta de vanilie, sare si praf de copt si omogenizati pana cand compozitia devine usoara si pufoasa. Veti sti ca aceasta nu mai trebuie omogenizata cand telul odata scos, lasa urma in compozitie.
Cu o spatula de cauciuc ori cu o lingura de faina se intinde, in jos, in sus si spre exterior. Se adauga restul de faina in acelasi mod. Coaceti compozitia timp de 15 minute in cuptorul preincalzit. Introduceti in compozitie un cutit ascutit. Cand acesta este scos curat, prajitura este gata. Cand blatul s-a racit, presarati jumatate din siropul de ananas, acoperiti cu frisca si ananas taiat bucati. Puneti deasupra si cealalta jumatate de blat si repetati operatiunea anterioara, numai ca de data aceasta acoperiti totul cu frisca.
Decorati cu bucati de ananas si puneti tortul la frigider. Pofta buna!