meriți să fii surprins
Rulada tiramisu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 ml ml Ulei Ulei
5 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
5 bucati bucata Albusuri Albus
Sare Sare
90 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Faina Faina
20 g g Cacao Cacao
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
80 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
0,5 bucati bucata Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 ml ml Frisca Frisca
20 ml ml Cafea Cafea
200 ml ml Frisca Frisca
Cacao Cacao
Ciocolata Ciocolata

Rulada tiramisu

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:02 h
(52)

Mod de preparare

Pasul 1

Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu uleiul.

Pune albusurile intr-un bol, adauga un praf de sare si mixeaza. Adauga zaharul si mixeaza din nou. Apoi, pune si zaharul vanilinat si mixeaza. Cand bezeaua este gata adauga amestecul de galbenusuri cu ulei si incorporeaza-le lejer cu ajutorul unei spatule. Apoi adauga faina si cacao si se amesteca.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga aluatul pregatit. Da la cuptor, la 170°C timp de 12 minute.

Cand este gata, lasa putin sa se raceasca si apoi pune o foaie de copt peste blat si formeaza rulada. Las-o asa pana pregatesti crema.

Pasul 2

Bate frisca pentru crema si pentru ornat si pregateste cafeaua.

Pune un vas la bain marie, adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si zeama de portocala. Mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Ia vasul de pe foc si adauga mascarponele pe care il incorporezi cu ajutorul mixerului.

Apoi adauga si frisca batuta si incorporeaz-o cu ajutorul unei spatule.

Pasul 3

Derulezi blatul pe foaia de copt. Cu ajutorul unei pensule, o pensulezi cu cafeaua neindulcita si apoi adaugi pe toata suprafata blatului, crema pregatita mai devreme.

O rulezi cu ajutorul hartiei de copt si o bagi la  frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Apoi, o imbraci in frisca, o pudrezi cu cacao si aschii de ciocolata.

Rulada tiramisu
1:02 h

Rulada tiramisu

Ingrediente

Ulei
50 ml
Galbenus
5 bucata
Albus
5 bucata
Sare
Zahar
90 g
Zahar vanilat
1 plic
Faina
100 g
Cacao
20 g
Galbenus
3 bucata
Zahar
80 g
Zahar vanilat
2 plic
Suc proaspat de portocala
0.5 bucata
Branza mascarpone
250 g
Frisca
200 ml
Cafea
20 ml
Frisca
200 ml
Cacao
Ciocolata
Rulada tiramisu
32 min

Pasul 1

Blat rulada tiramisu

Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu uleiul.

Pune albusurile intr-un bol, adauga un praf de sare si mixeaza. Adauga zaharul si mixeaza din nou. Apoi, pune si zaharul vanilinat si mixeaza. Cand bezeaua este gata adauga amestecul de galbenusuri cu ulei si incorporeaza-le lejer cu ajutorul unei spatule. Apoi adauga faina si cacao si se amesteca.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga aluatul pregatit. Da la cuptor, la 170°C timp de 12 minute.

Cand este gata, lasa putin sa se raceasca si apoi pune o foaie de copt peste blat si formeaza rulada. Las-o asa pana pregatesti crema.

Ulei: 50 ml
Galbenus: 5 bucata
Albus: 5 bucata
Sare
Zahar: 90 g
Zahar vanilat: 1 plic
Faina: 100 g
Cacao: 20 g
Rulada tiramisu
20 min

Pasul 2

Crema rulada tiramisu

Bate frisca pentru crema si pentru ornat si pregateste cafeaua.

Pune un vas la bain marie, adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si zeama de portocala. Mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Ia vasul de pe foc si adauga mascarponele pe care il incorporezi cu ajutorul mixerului.

Apoi adauga si frisca batuta si incorporeaz-o cu ajutorul unei spatule.

Galbenus: 3 bucata
Zahar: 80 g
Zahar vanilat: 2 plic
Suc proaspat de portocala: 0.5 bucata
Branza mascarpone: 250 g
Frisca: 200 ml
Rulada tiramisu
10 min

Pasul 3

Asamblare rulada tiramisu

Derulezi blatul pe foaia de copt. Cu ajutorul unei pensule, o pensulezi cu cafeaua neindulcita si apoi adaugi pe toata suprafata blatului, crema pregatita mai devreme.

O rulezi cu ajutorul hartiei de copt si o bagi la  frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Apoi, o imbraci in frisca, o pudrezi cu cacao si aschii de ciocolata.

Cafea: 20 ml
Frisca: 200 ml
Cacao
Ciocolata
Rulada tiramisu

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3