
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 foi foaie | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | ||
350 g g | Compot de visine Compot de visine | ||
2 linguri lingura | Jeleu
Jeleu (de visine) | ||
250 g g | Frisca Frisca | ||
50 g g | Unt sarat Unt sarat | ||
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | ||
150 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 linguri lingura | Zahar Zahar | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | ||
4 linguri lingura | Sirop de vanilie Sirop de vanilie | ||
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEcler cu spuma de visine si glazura de vanilie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Gelatina se inmoaie in apa rece. Visinele se scurg si se mixeaza pentru a se obtine un piure. Se amesteca cu jeleul de visine. Gelatina se stoarce si se dizolva la foc mic. Se adauga si se amesteca 2 linguri de piure de visine, apoi aceasta compozitie se amesteca cu restul de piure de visine. Se pune la rece pana incepe sa se gelifieze. Se bate frisca si se incorporeaza. Se lasa la rece peste noapte.
In ziua urmatoare se fierb 250 ml apa cu unt si sare, pana untul se topeste. Se amesteca faina cu zaharul si se adauga dintr-o data, amestecandu-se intre timp, apoi se amesteca in continuare pana se formeaza o galusca de aluat, iar pe fundul oalei apare un strat alb. Se toarna intr-un castron si se lasa la racit 10 minute.
Se incorporeaza pe rand ouale. Odata cu ultimul ou se adauga si praful de copt. Coca obtinuta se pune intr-un cornet de ornat, cu varful in forma de stea mare, si se spriteaza 10 fasii (cca. 10 x 5 cm) pe o tava acoperita cu hartie de copt. Intre ele se lasa cat mai mult loc posibil. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 25-30 de minute, pana cand eclerele cresc si devin aurii. Se scot din cuptor, se taie imediat in doua si se lasa sa se raceasca pe un grilaj de bucatarie.
Zaharul pudra se cerne si se amesteca cu siropul pana se obtine o glazura groasa. Cu acesta se glaseaza capacele eclerurilor si se lasa la uscat.
Inainte de servire se spriteaza spuma de frisca cu visine pe baza eclerurilor, cu ajutorul unui cornet de ornat cu varful in forma de stea. Deasupra se aseaza capacele. Pofta buna!