
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGaluste cu crema zabaione de cafea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru galusca: se incalzesc 60 ml de lapte cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva drojdia in el. Rezultatul obtinut se amesteca cu faina, 40 g zahar, ou, galbenus si unt topit pana se obtine un aluat uniform. Se lasa sa se aseze, acoperit, timp de 90 de minute. Apoi, aluatul se framanta pe un fund de lemn presarat cu faina, se formeaza o rola si se taie in 8 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza intr-o galusca. Acestea se acopera si se lasa 30 de minute sa se aseze.
Restul laptelui se amesteca cu zaharul si se aduce la fierbere intr-o tigaie acoperita. Se asaza galustele in tigaie, pastrand distanta intre ele. Se acopera si se lasa timp de 20-22 minute la foc mediu. Pe partea de jos a tigaii se va forma o crusta maroniu-deschisa.
Intre timp se amesteca ingredientele pentru zabaione, mai putin frisca. Se bat bine cu telul. Se asaza amestecul peste un vas cu apa fierbinte (nu fiarta) si se bate bine timp de 4 -5 minute pana ce creste in volum si devine consistent. Apoi, se ia de pe oala si se mai bate timp de inca 2 minute la rece. Dupa ce s-a racit se adauga cu atentie frisca si se serveste imediat alaturi de galustele presarate cu zahar pudra. Pofta buna!