meriți să fii surprins
Galuste cu crema zabaione de cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

160 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
10 g g Drojdie Drojdie
(tip cuburi)
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
50 g g Unt Unt
5 bucati bucata Oua Ou
2 lingurite lingurita Cafea macinata Cafea macinata
145 g g Zahar Zahar
1 linguri lingura Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)

Galuste cu crema zabaione de cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Pentru galusca: se incalzesc 60 ml de lapte cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva drojdia in el. Rezultatul obtinut se amesteca cu faina, 40 g zahar, ou, galbenus si unt topit pana se obtine un aluat uniform. Se lasa sa se aseze, acoperit, timp de 90 de minute. Apoi, aluatul se framanta pe un fund de lemn presarat cu faina, se formeaza o rola si se taie in 8 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza intr-o galusca. Acestea se acopera si se lasa 30 de minute sa se aseze.

Restul laptelui se amesteca cu zaharul si se aduce la fierbere intr-o tigaie acoperita. Se asaza galustele in tigaie, pastrand distanta intre ele. Se acopera si se lasa timp de 20-22 minute la foc mediu. Pe partea de jos a tigaii se va forma o crusta maroniu-deschisa.

Intre timp se amesteca ingredientele pentru zabaione, mai putin frisca. Se bat bine cu telul. Se asaza amestecul peste un vas cu apa fierbinte (nu fiarta) si se bate bine timp de 4 -5 minute pana ce creste in volum si devine consistent. Apoi, se ia de pe oala si se mai bate timp de inca 2 minute la rece. Dupa ce s-a racit se adauga cu atentie frisca si se serveste imediat alaturi de galustele presarate cu zahar pudra. Pofta buna!