
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Unt Unt | |
120 g g | Zahar Zahar | |
100 g g | Zahar Zahar | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
150 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
30 g g | Cacao Cacao | |
75 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
300 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
60 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
5 ml ml | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
2 foi foaie | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
50 ml ml | Apa Apa | |
3 bucati bucata | Banane Banana |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMusuroi de cartita
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 170 grade Csi tapetam cu unt si faina o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20cm. Spumam untul la temperatura camerei cu zaharul tos, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, punand de fiecare data si o lingura de faina, pentru ca amestecul sa se nu taie. Adaugam laptele, amestecam si la final cernem deasupra faina, cacaua, sarea si praful de copt. Amestecam totul pana avem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava si coacem 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si ii scobim miezul cu grija, astfel incat sa ramana 2 cm de margine si fund. Tinem deoparte toate fimiturile, pe care le vom folosi la decor. Insiropam foarte bine blatul cu siropul de zahar ars pregatit din 200g zahar tos pe care il caraelizam, apoi punem 200ml apa si o fiola de esenta de rom si fierbem siropul pana zaharul e topit. Lasam siropul sa se raceasca inainte de a insiropa tortul. Asezam in mijloc bananele, fie intregi, fie taiate pe jumatate. Peste banane urmeaza un strat de crema.
Pentru crema, dam 150g zahar tos prin rasnita de cafea pentru a fi mai fin (puteti folosi si zahar pudra daca doriti) si il amestecam cu branza de vaci si vanilia, cu mixerul la viteza medie la inceput, apoi mare, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam frisca batuta si ciocolata pe care o taiem grosier din cutit sau o dam pe razatoare. Amestecam foarte bine totul. Punem foile de gelatina la inmuiat 10 minute in apa rece, apoi le stoarcem foarte bine, le topim pe baie de abur si le adaugam in crema. Amestecam si lasam crema sa se odihneasca 10 minute, apoi o punem peste banane si ii dam forma specifica de dom, folosind o lingura sau o spatula. Decoram prajitura Musuroi de cartita cu firmiturile ramase de la tort. Pofta buna!