meriți să fii surprins
Prajitura Diplomat fara blat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

7 linguri lingura Gelatina alimentara Gelatina alimentara
(5 plicuri)
8 bucati bucata Oua Ou
300 g g Zahar tos Zahar tos
4 linguri lingura Faina Faina
(cu varf)
500 ml ml Lapte Lapte
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
2 conserve conserva Ananas Ananas
2 conserve conserva Compot de mandarine Compot de mandarine
2 conserve conserva Compot de piersici Compot de piersici

Prajitura Diplomat fara blat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(54)

Mod de preparare

Amestecam gelatina cu 250ml apa rece si o lasam deoparte 15 minute sau pana se umfla si avem unjeleu. Scurgem foarte bine fructele din compot.

Separam ouale. Punem albusurile la frigider pana le folosim. Intr-un vas amestecam galbenusurile si150g zahar tos (jumatate din cantitatea totala de zahar) pana avem o spuma de consistenta uneialifii, in care granulele de zahar nu se mai simt si galbenusurile isi dubleaza volumul.

Adaugam vanilia, amestecam. Turnam treptat 500ml lapte si tot treptat adaugam si faina.Amestecam foarte bine, pana nu mai sunt cocoloase de faina.

Mutam crema intr-o oala cu fund dublu sau intr-un vas de sticla termorezistent, daca o fierbem labaie de abur. Fierbem crema obtinuta la foc foarte mic si amestecand in continuu cu telul sau lingurade lemn, pana crema arata ca o budinca. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Cat crema se raceste, scoatem albusurile de la frigider, le lasam putin la temperatura camerei.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, pana avem o spuma moale. Adaugam 150g zahartreptat, lingura cu lingura, pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Punem bezeaua peste crema racita, amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, pana bezeauaeste incorporata.

Topim gelatina la baie de abur, pana este lichida. Nu lasam gelatina sa dea in clocot pentru ca isipierde proprietatile. Trebuie sa o tinem pe foc doar pana devina lichida.Adaugam gelatina in crema, amestecam foarte bine.

Pregatim o tava mare, de 25x35 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Daca nu aveti o tava cu peretidetasabili, tapetati tava folosita cu folie alimentara.

Pentru a asambla prajitura Diplomat fara blat, turnam in tava un strat de crema, apoi punem unstrat de fructe. Continuam pana epuizam crema si fructele. Dam totul la frigider minim 8 ore, depreferinta peste noapte.

Pentru glazura, amestecam 50g cacao, 50g amidon si o lingurita apa. Glazura este optionala, putemla fel de bine sa decoram cu frisca. Pentru cele mai bune rezultate, taiem prajitura cu un cutit culama subtire, bine ascutit si trecut pe sub jet de apa. Glazura o adaugam la final, pe fiecare cub deprajitura in parte. Decoram cu cirese confiate sau fructe.

Prajitura Diplomat fara blat este gata. Sa va fie decel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti folosi fructe proaspete sau din compot,infunctie de prefetinte dar si de culorile pe care le doriti.Din cantitatile date iese o tava mare, dar puteti injumatati reteta pentru o tava mai mica. Dacadoriti ca prajitura Diplomat sa aiba si blat sau sa o pregatiti sub forma de tort, tapetati tava cu foliealimentara si asezati pe fundul tavii piscoturi inmuiate in siropul fructelor din compot. Pentru decor,puteti folosi frisca batuta sau o glazura rapida de cacao si fructe.