
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Biscuiti cantuccini Biscuiti cantuccini | |
150 g g | Unt Unt | |
2 linguri lingura | Zahar pudra Zahar pudra | |
70 g g | Migdale Migdale | |
2 linguri lingura | Cacao Cacao | |
100 ml ml | Apa Apa | |
200 g g | Zahar Zahar | |
50 g g | Unt Unt | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
200 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
120 g g | Unt Unt | |
200 g g | Migdale
Migdale (fulgi ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu caramel si migdale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod de preparare pentru baza:Dati biscuitii prin chopper si topiti untul. Peste untul topit, adaugati 2 linguri de zahar pudra si omogenizati. Apoi adaugati biscuitii pisati, migdalele si cele 2 linguri de cacao si amestecati bine. Puneti amestecul intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt si presati bine. Bagati la frigider pentru 30 de minute. Intre timp, faceti caramelul.
Mod de preparare caramel:Intr-o cratita, la foc mediu, adaugati apa si zaharul. Miscati putin cratita si lasati amestecul sa fiarba pana cand se topeste zaharul. Cand amestecul a inceput sa fiarba, iar zaharul s-a dizolvat, continuati sa fierbeti pentru 10 minute sau pana cand se formeaza caramelul. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati untul si amestecati repede. Cand untul s-a topit, adaugati frisca lichida si amestecati foarte bine cu atentie, astfel incat zaharul care s-a caramelizat sa se topeasca din nou si mai fierbem caramelul pentru 1 minut, amestecand continuu. Luati caramul de pe foc si dati-l la racit. Dupa ce s-a racit caramelul, il turnati uniform peste baza de biscuti si bagati la frigider pentru o ora.
Mod de preparare topping:Topiti ciocolata si adaugati untul. Amestecati pana cand acesta s-a topit. Intindeti topping-ul peste caramel, presarati migdalele tocate si bagati din nou la frigider pentru inca o ora. Portiopnati si serviti pe farfurie.