meriți să fii surprins
Prajitura cu caramel si migdale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Biscuiti cantuccini Biscuiti cantuccini
2 linguri lingura Zahar pudra Zahar pudra
70 g g Migdale Migdale
2 linguri lingura Cacao Cacao
100 ml ml Apa Apa
200 g g Zahar Zahar
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
320 g g Unt Unt
200 g g Migdale Migdale
(fulgi )

Prajitura cu caramel si migdale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(2)

Mod de preparare

Mod de preparare pentru baza:Dati biscuitii prin chopper si topiti untul. Peste untul topit, adaugati 2 linguri de zahar pudra si omogenizati. Apoi adaugati biscuitii pisati, migdalele si cele 2 linguri de cacao si amestecati bine. Puneti amestecul intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt si presati bine. Bagati la frigider pentru 30 de minute. Intre timp, faceti caramelul.

Mod de preparare caramel:Intr-o cratita, la foc mediu, adaugati apa si zaharul. Miscati putin cratita si lasati amestecul sa fiarba pana cand se topeste zaharul. Cand amestecul a inceput sa fiarba, iar zaharul s-a dizolvat, continuati sa fierbeti pentru 10 minute sau pana cand se formeaza caramelul. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati untul si amestecati repede. Cand untul s-a topit, adaugati frisca lichida si amestecati foarte bine cu atentie, astfel incat zaharul care s-a caramelizat sa se topeasca din nou si mai fierbem caramelul pentru 1 minut, amestecand continuu. Luati caramul de pe foc si dati-l la racit. Dupa ce s-a racit caramelul, il turnati uniform peste baza de biscuti si bagati la frigider pentru o ora.

Mod de preparare topping:Topiti ciocolata si adaugati untul. Amestecati pana cand acesta s-a topit. Intindeti topping-ul peste caramel, presarati migdalele tocate si bagati din nou la frigider pentru inca o ora. Portiopnati si serviti pe farfurie.