
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu caramel si migdale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod de preparare pentru baza:Dati biscuitii prin chopper si topiti untul. Peste untul topit, adaugati 2 linguri de zahar pudra si omogenizati. Apoi adaugati biscuitii pisati, migdalele si cele 2 linguri de cacao si amestecati bine. Puneti amestecul intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt si presati bine. Bagati la frigider pentru 30 de minute. Intre timp, faceti caramelul.
Mod de preparare caramel:Intr-o cratita, la foc mediu, adaugati apa si zaharul. Miscati putin cratita si lasati amestecul sa fiarba pana cand se topeste zaharul. Cand amestecul a inceput sa fiarba, iar zaharul s-a dizolvat, continuati sa fierbeti pentru 10 minute sau pana cand se formeaza caramelul. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati untul si amestecati repede. Cand untul s-a topit, adaugati frisca lichida si amestecati foarte bine cu atentie, astfel incat zaharul care s-a caramelizat sa se topeasca din nou si mai fierbem caramelul pentru 1 minut, amestecand continuu. Luati caramul de pe foc si dati-l la racit. Dupa ce s-a racit caramelul, il turnati uniform peste baza de biscuti si bagati la frigider pentru o ora.
Mod de preparare topping:Topiti ciocolata si adaugati untul. Amestecati pana cand acesta s-a topit. Intindeti topping-ul peste caramel, presarati migdalele tocate si bagati din nou la frigider pentru inca o ora. Portiopnati si serviti pe farfurie.