
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Stafide
Stafide (brune) | |
75 g g | Migdale Migdale | |
275 g g | Unt Unt | |
275 g g | Zahar brun Zahar brun | |
375 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
1 bucati bucata | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
50 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
Ulei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui (dupa gust) | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura Crumble cu stafide
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Migdalele se macina fin. Se amesteca cu cate 75 g de unt, zahar si faina, pana se obtine un aluat sfaramicios (firimiturile sau crumbles care stau la baza acestei prajituri). Se lasa deoparte. Restul de unt si zahar, sarea si zaharul vanilinat se inglobeaza, pana capata o textura cremoasa. Se adauga, pe rand, fiecare ou si se amesteca bine. Faina ramasa se mixeaza cu praful de copt si cu lapte. Aluatul se pune intr-o tava rotunda pentru tarte (diametru 26 cm) unsa in prealabil cu ulei.
Stafidele se distribuie in mod egal in toata compoziţia, presandu-se usor. Se orneaza in mod uniform cu aluatul sfaramicios.
Prajitura se introduce in cuptorul preincalzit la 180 garde C, cca. 60-70 minute, insa dupa cca. 45-50 minute, se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca firimiturile sa nu se arda. Dupa ce este gata, se orneaza cu zahar pudra. Pentru un plus de savoare, se poate servi cu frisca sau cu inghetata de vanilie.