meriți să fii surprins
Prajitura Crumble cu stafide

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Stafide Stafide
(brune)
75 g g Migdale Migdale
275 g g Unt Unt
275 g g Zahar brun Zahar brun
375 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
1 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
50 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust)
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Prajitura Crumble cu stafide

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(0)

Mod de preparare

Migdalele se macina fin. Se amesteca cu cate 75 g de unt, zahar si faina, pana se obtine un aluat sfaramicios (firimiturile sau crumbles care stau la baza acestei prajituri). Se lasa deoparte. Restul de unt si zahar, sarea si zaharul vanilinat se inglobeaza, pana capata o textura cremoasa. Se adauga, pe rand, fiecare ou si se amesteca bine. Faina ramasa se mixeaza cu praful de copt si cu lapte. Aluatul se pune intr-o tava rotunda pentru tarte (diametru 26 cm) unsa in prealabil cu ulei.

Stafidele se distribuie in mod egal in toata compoziţia, presandu-se usor. Se orneaza in mod uniform cu aluatul sfaramicios.

Prajitura se introduce in cuptorul preincalzit la 180 garde C, cca. 60-70 minute, insa dupa cca. 45-50 minute, se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca firimiturile sa nu se arda. Dupa ce este gata, se orneaza cu zahar pudra. Pentru un plus de savoare, se poate servi cu frisca sau cu inghetata de vanilie.