Prajituri acadele

Prajituri acadele

DificultateMedie
Gatire1 h 30 min

Mod de preparare

    1. Incalzeste cuptorul la 180 de gradeCelsius si asaza hartie de copt intr-o forma de prajitura cu fund detasabil.

    2. Bate untul si zaharul pana capata o consistenta cremoasa si adaunga ouale pe rand. Amesteca faina cu un varf de praf de copt si inglobeaz-o treptat in mixul de unt si oua, alternand cu laptele, pana cand compozitia devine groasa, de consistenta unui aluat.

    3. Asaza aluatul obtinut in forma de prajitura si coace-o aproximativ 30 de minute; fa testul scobitorii.

    4. Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit. Apoi indeparteaza forma detasabila si faramiteaza prajitura intr-un castron. Bate untul ramas cu 60 g zahar pudra, pana cand capata o culoare alba si aspect cremos, apoi inglobeaza treptat crema de branza. Amesteca firimiturile de prajitura si formeaza mingiute de aproximativ 2 cm diametru. Infige o frigaruie de lemn in fiecare mingiuta si lasa-le in frigider in jur de o ora.

    5. Pentru a decora, topeste ciocolata si coloreaz-o cu colorantul alimentar. Scufunda aproape jumatate din mingiute in ciocolata topita, intorcandu-le pentru a le acoperi uniform.

    6. Amesteca zaharul pudra cu sucul de zmeura pentru a forma o glazura groasa si acopera celelalte mingiute intr-un strat gros.

    7. Decoreaza acadelele de prajitura dupa plac, cu fulgi de cocos, bilute de zahar si inimioare, iar la final asaza-le in pozitie verticala in boluri cu zahar pentru a se usca. Pofta buna!

Rețete similare