meriți să fii surprins
Prajituri acadele

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

75 g g Unt Unt
75 g g Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
4 linguri lingura Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
40 g g Unt Unt
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
100 g g Crema de branza Crema de branza
200 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
1 bucati bucata Colorant alimentar Colorant alimentar
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 linguri lingura Suc de zmeura Suc de zmeura
Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos
(dupa gust)
Decoratii din zahar Decoratii din zahar
(dupa gust)

Prajituri acadele

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(40)

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de gradeCelsius si asaza hartie de copt intr-o forma de prajitura cu fund detasabil.

2. Bate untul si zaharul pana capata o consistenta cremoasa si adaunga ouale pe rand. Amesteca faina cu un varf de praf de copt si inglobeaz-o treptat in mixul de unt si oua, alternand cu laptele, pana cand compozitia devine groasa, de consistenta unui aluat.

3. Asaza aluatul obtinut in forma de prajitura si coace-o aproximativ 30 de minute; fa testul scobitorii.

4. Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit. Apoi indeparteaza forma detasabila si faramiteaza prajitura intr-un castron. Bate untul ramas cu 60 g zahar pudra, pana cand capata o culoare alba si aspect cremos, apoi inglobeaza treptat crema de branza. Amesteca firimiturile de prajitura si formeaza mingiute de aproximativ 2 cm diametru. Infige o frigaruie de lemn in fiecare mingiuta si lasa-le in frigider in jur de o ora.

5. Pentru a decora, topeste ciocolata si coloreaz-o cu colorantul alimentar. Scufunda aproape jumatate din mingiute in ciocolata topita, intorcandu-le pentru a le acoperi uniform.

6. Amesteca zaharul pudra cu sucul de zmeura pentru a forma o glazura groasa si acopera celelalte mingiute intr-un strat gros.

7. Decoreaza acadelele de prajitura dupa plac, cu fulgi de cocos, bilute de zahar si inimioare, iar la final asaza-le in pozitie verticala in boluri cu zahar pentru a se usca. Pofta buna!

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei