meriți să fii surprins
Prajitura de post

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

350 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
180 g g Zahar Zahar
200 ml ml Apa Apa
100 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
200 ml ml Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
Zahar pudra Zahar pudra
(pentru decor)

Prajitura de post

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Amestecam apa la temperatura camerei, sucul de portocale si zaharul, pana zaharul este topit. Adaugam uleiul in fir subtire si amestecam. Cernem deasupra faina si praful de copt, adaugam si coaja de portocala si optional esenta e vanilie Castello. Amestecam foarte bine totul, pana avem o compozitie omogena, care nu are cocoloase.

Turnam in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina sau folosim spray non-stick. Coacem guguluful 40-50 minute in cuptorul incins la 170 grade C sau pana trece testul scobitorii.

Pentru a decora prajitura de post, o lasam sa se raceasca foarte bine si o pudram cu zahar pudra Castello. Pofta buna!