Cobbler cu piersici

Cobbler cu piersici
DificultateScazuta
Timp de gatire60 min

Mod de preparare

    Incingem cuptorul la 180° si pregatim un vas de copt termorezistent de 10x15 cm. Punem untul in vas si il dam la cuptor 1-2 minute, pana e topit. Intre timp, scurgem piersicile din sirop si, intr-un bol incapator, amestecam laptele, zaharul, faina, praful de copt, vanilia, pana avem o compozitie omogena. Turnam compozitia peste untul topit. Nu amestecam deloc.

    Punem deasupra jumatatile de piersica si dam totul la cuptor 30-35 min sau pana cobbler-ul cu piersici are o crusta aurie, bine rumenita.

    In ceea ce priveste servirea, aveti doua variante: fie serviti cobblerul cald, imediat ce e scos din cuptor, alaturi de un glob de inghetata, fie il lasati sa se raceasca putin si apoi il puteti felia mai usor pentru ca isi va pastra mai bine forma si il pudrati cu zahar vanilat. Pofta buna!