meriți să fii surprins
Cobbler cu piersici

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
250 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
120 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
200 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
6 bucati bucata Piersici Piersica

Cobbler cu piersici

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180° si pregatim un vas de copt termorezistent de 10x15 cm. Punem untul in vas si il dam la cuptor 1-2 minute, pana e topit. Intre timp, scurgem piersicile din sirop si, intr-un bol incapator, amestecam laptele, zaharul, faina, praful de copt, vanilia, pana avem o compozitie omogena. Turnam compozitia peste untul topit. Nu amestecam deloc.

Punem deasupra jumatatile de piersica si dam totul la cuptor 30-35 min sau pana cobbler-ul cu piersici are o crusta aurie, bine rumenita.

In ceea ce priveste servirea, aveti doua variante: fie serviti cobblerul cald, imediat ce e scos din cuptor, alaturi de un glob de inghetata, fie il lasati sa se raceasca putin si apoi il puteti felia mai usor pentru ca isi va pastra mai bine forma si il pudrati cu zahar vanilat. Pofta buna!