meriți să fii surprins
Tort Tiramisu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Tort TIRAMISU - o reteta festiva care ne duce cu gandul la Italia! Este un desert extrem de racoros, perfect pentru petrecerile de vara.

Ingrediente

750 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
6 bucati bucata Oua Ou
250 g g Zahar tos Zahar tos
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 pungi punga Piscoturi Piscot
250 ml ml Cafea Cafea
1 linguri lingura Esenta de rom Esenta de rom
1 linguri lingura Cacao Cacao
(decor)
Capsuni Capsuni
(decor)

Tort Tiramisu

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(17)

Mod de preparare

Pasul 1

Pregateste o tava rotunda, cu diametrul de 20-22 cm, neaparat cu pereti detasabili.

Separa ouale. Bate galbenusurile cu 100g zahar tos si vanilia, 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana obtii o crema de consistenta unei alifii, galbenusurile isi dubleaza volumul, devin albicioase si granulele de zahar nu se mai simt. Pune mascarpone peste galbenusuri, omogenizeaza.

Separat, bate albusurile spuma cu 150g zahar tos, pana ai o bezea foarte ferma, care nu cade daca intorci vasul. Adauga crema de galbenusuril peste bezea, omogenizeaza.

Taie capetele piscoturilor astfel incat sa stea in picioare si sa le poti aseza de jur imprejurul tavii.

Pas 1 - Tort Tiramisu

Pasul 2

Pregateste 250ml de cafea, o indulcesti dupa gust si adauga esenta de rom.

Pentru o tava de 22 cm diametru am folosit 23 de piscoturi. Cu o pensula de patiserie, unge usor piscoturile cu cafea. Apoi inmoaie piscoturile 2-3 secunde in cafea rece si aseaza-le pe fundul tavii, pentru a forma un blat. Pune 1/3 din crema.

Urmeaza un alt strat de piscoturi, unul de crema, unul de piscoturi si unul final de crema.

Da la rece minim 6 ore, de preferinta peste noapte.

Pas 2 - Tort Tiramisu

Pasul 3

Inainte de servire, tine tortul 10 minute la congelator, apoi pudreaza-l cu cacao si decoreaza-l cu capsune.

Reteta de tort Tiramisu este gata! Va promit ca va fi pe gustul tuturor, este un tort spectaculos.

Pas 3 - Tort Tiramisu

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Pregatesti tort Tiramisu dupa reteta clasica italiana, pe baza de oua. De aceea, trebuie sa te asiguri ca folosesti oua foarte proaspete si de calitate. Daca nu doresti sa folosesti oua, poti folosi 500g smantana dulce pentru frisca. Inainte de batere, tine smantana dulce la congelator 10-15 minute, la fel si paletele mixerului. Se va bate excelent! Apoi amesteca mascarpone cu frisca batuta in loc de spuma de ou, si adauga 160g zahar pudra vanilat.

Tort Tiramisu
60 min

Tort Tiramisu

Ingrediente

Branza mascarpone
750 g
Ou
6 bucata
Zahar tos
250 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Piscot
1 punga
Cafea
250 ml
Esenta de rom
1 lingura
Cacao (decor)
1 lingura
Capsuni (decor)
Pas 1 - Tort Tiramisu
40 min

Pasul 1

Pas 1 - Tort Tiramisu

Pregateste o tava rotunda, cu diametrul de 20-22 cm, neaparat cu pereti detasabili.

Separa ouale. Bate galbenusurile cu 100g zahar tos si vanilia, 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana obtii o crema de consistenta unei alifii, galbenusurile isi dubleaza volumul, devin albicioase si granulele de zahar nu se mai simt. Pune mascarpone peste galbenusuri, omogenizeaza.

Separat, bate albusurile spuma cu 150g zahar tos, pana ai o bezea foarte ferma, care nu cade daca intorci vasul. Adauga crema de galbenusuril peste bezea, omogenizeaza.

Taie capetele piscoturilor astfel incat sa stea in picioare si sa le poti aseza de jur imprejurul tavii.

Branza mascarpone: 750 g
Ou: 6 bucata
Zahar tos: 250 g
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Piscot: 1 punga
Pas 2 - Tort Tiramisu
15 min

Pasul 2

Pas 2 - Tort Tiramisu

Pregateste 250ml de cafea, o indulcesti dupa gust si adauga esenta de rom.

Pentru o tava de 22 cm diametru am folosit 23 de piscoturi. Cu o pensula de patiserie, unge usor piscoturile cu cafea. Apoi inmoaie piscoturile 2-3 secunde in cafea rece si aseaza-le pe fundul tavii, pentru a forma un blat. Pune 1/3 din crema.

Urmeaza un alt strat de piscoturi, unul de crema, unul de piscoturi si unul final de crema.

Da la rece minim 6 ore, de preferinta peste noapte.

Cafea: 250 ml
Esenta de rom: 1 lingura
Pas 3 - Tort Tiramisu
5 min

Pasul 3

Pas 3 - Tort Tiramisu

Inainte de servire, tine tortul 10 minute la congelator, apoi pudreaza-l cu cacao si decoreaza-l cu capsune.

Reteta de tort Tiramisu este gata! Va promit ca va fi pe gustul tuturor, este un tort spectaculos.

Cacao (decor): 1 lingura
Capsuni (decor)
Tort Tiramisu

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3