meriți să fii surprins
Tiramisu rapid

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

24 bucati bucata Piscoturi Piscot
200 ml ml Cafea Cafea
2 linguri lingura Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
80 g g Zahar pudra Zahar pudra
0,5 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
2 linguri lingura Cacao Cacao
Ornamente ciocolata Ornamente ciocolata
(pentru decor)

Tiramisu rapid

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(14)

Mod de preparare

Batem smantana dulce cu mixerul la viteza mare, 8-10 minute sau pana obtinem o frisca tare. O amestecam cu zaharul pudra, mascarpone si miezul de la pastaia de vanilie. Trebuie sa obtinem o crema consistenta, pe care o dam la rece pana in momentul folosirii.

Preparam cafeaua dupa metoda noastra obisnuita (espressor, ibric, solubila etc). O indulcim dupa gust si punem esenta de rom. Inmuiem fiecare piscot in cafea, cate putin pe fiecare parte, il asezam pe platou. Punem crema in pos si umplem piscoturile. Punem deasupra alt piscot si alt strat de crema.

Decoram cu cacao si fulgi de ciocolata. Dam Tiramisu la rece 2-3 ore inainte de servire. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.