
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
180 g g | Unt Unt | ||
180 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
50 g g | Zahar Zahar | ||
550 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
203 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 plicuri plic | Drojdie Drojdie | ||
2 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | ||
3 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | ||
200 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCinnamon Rolls
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cerneti faina intr-un bol. Apoi adaugati zaharul alb tos, drojdia, zaharul vanilat si sarea. Amestecati putin ingredientele si adaugati cele 2 oua si untul topit si racit. Incepeti sa amestecati usor. Adaugati laptele caldut si incepeti sa-l incorporati. Framantati bine aluatul pentru a incorpora toata faina. Dupa ce s-a incorporat toata faina, continuati sa framantati timp de aprox 15 minute - 20 minute pana ce aluatul devine suplu si elastic. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si intorceti-l pentru a fi uns pe ambele parti. Acoperiti bolul cu folie de plastic si lasati aluatul sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, facem amestecul de unt si scortisoara cu care ungem aluatul.
Punem untul intr-un bol, untul fiind la temperatura camerei. Il amestecam putin, pana devine cremos, adaugam apoi zaharul brun si scortisoara si amestecam bine totul. Lasam deoparte pana ce aluatul creste.
Cand a crescut aluatul, pregatim blatul de lucru. Tapetam cu faina, rasturnam aluatul, presaram faina si deasupra lui si il intindem usor cu palmele. Apoi il intindem cu un sucitor. Dupa ce am instins f bine aluatul, punem amestecul de unt si scortisoara si il intindem fff bine cu o spatula pe toata suprafata. Lasati loc doar pe margine. Apoi incepem sa rulam usor, cat de strans putem. Ungem marginea aluatului cu putina apa, cu ajutorul unei pensule. Rulam pana la final. Cu un cutit f bine ascutit, portionam ruloul.
Dupa ce am portionat ruloul in rulouri mai mici, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam din nou sa creasca ptr aprox 20 minute, astfel incat sa-si dubleze din nou volumul. Cand rulourile si-au dublat volumul, le punem la cuptorul preinacalzit la 180 ° C pentru 35 minute.
Intre timp, pregatim glazura: amestecam zaharul pudra cu laptele pana se formeaza un sos cremos.
Dupa ce scoatem rulourile din cuptor, turnam sosul de zahar deasupra. Daca nu doriti sos de zahar, puteti omite sau puteti adauga miere.