
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Rata Rata | ||
500 g g | Paste cu ou Paste cu ou | ||
150 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
150 g g | Morcovi Morcov | ||
2 legaturi legatura | Ceapa verde Ceapa verde | ||
1 bucati bucata | Ghimbir Ghimbir | ||
50 g g | Miere Miere | ||
120 g g | Portocale Portocala | ||
50 g g | Ardei iute
Ardei iute (rosu) | ||
4 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
150 g g | Varza alba Varza alba | ||
150 g g | Telina Telina | ||
200 g g | Ciuperci Ciuperci | ||
50 ml ml | Sos de soia Sos de soia | ||
25 ml ml | Otet de orez Otet de orez | ||
50 ml ml | Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan | ||
Sos iute
Sos iute (dupa gust) |
Noodles cu rata dulce - iute
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Rata se dezoseaza. Carnea se taie julienne, subtire.
Intr-o tigaie incinsa, de preferat wok, se pune uleiul de susan si uleiul de floarea soarelui. Se prajeste usturoiul tocat marunt si ghimbirul dat pe razatoare.
Se adauga rata tocata julienne si se prajeste pana devine crocanta. Se adauga ardeiul iute. Se prajeste si se adauga otetul de orez, sucul de la o portocala.
Se lasa sa se reduca sosul obtinut. Se adauga sosul de soia si mierea si se lasa la redus. Se pastreaza carnea gatita cu sosul obtinut.
Intr-un alt wok se pregatesc taieteii care servesc ca si garnitura. Se fierb taieteii si se racesc in apa rece. In wokul incins se pune uleiul de floarea-soarelui si uleiul de susan.
Se prajeste ghimbirul ras, usturoiul tocat si ceapa alba tocata julienne. Se adauga urmatoarele legume la distanta de 30 de secunde si in urmatoarea ordine: telina julienne, morcovii julienne, ciupercile champignon brune, varza cruda julienne.
Se prajeste totul pana se inmoaielegumele dar, totusi, sa ramana crocante. La final se adauga ceapa verde tocata marunt. Se adauga si rata cu sosul obtinut si se trage totul la wok.
In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga sos iute.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.