meriți să fii surprins
Noodles cu rata dulce - iute

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
500 g g Paste cu ou Paste cu ou
150 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
150 g g Morcovi Morcov
2 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
1 bucati bucata Ghimbir Ghimbir
50 g g Miere Miere
120 g g Portocale Portocala
50 g g Ardei iute Ardei iute
(rosu)
4 catei catel Usturoi Usturoi
150 g g Varza alba Varza alba
150 g g Telina Telina
200 g g Ciuperci Ciuperci
50 ml ml Sos de soia Sos de soia
25 ml ml Otet de orez Otet de orez
50 ml ml Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan
Sos iute Sos iute
(dupa gust)

Noodles cu rata dulce - iute

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(3)

Mod de preparare

Rata se dezoseaza. Carnea se taie julienne, subtire.

Intr-o tigaie incinsa, de preferat wok, se pune uleiul de susan si uleiul de floarea soarelui. Se prajeste usturoiul tocat marunt si ghimbirul dat pe razatoare.

Se adauga rata tocata julienne si se prajeste pana devine crocanta. Se adauga ardeiul iute. Se prajeste si se adauga otetul de orez, sucul de la o portocala.

Se lasa sa se reduca sosul obtinut. Se adauga sosul de soia si mierea si se lasa la redus. Se pastreaza carnea gatita cu sosul obtinut.

Intr-un alt wok se pregatesc taieteii care servesc ca si garnitura. Se fierb taieteii si se racesc in apa rece. In wokul incins se pune uleiul de floarea-soarelui si uleiul de susan.

Se prajeste ghimbirul ras, usturoiul tocat si ceapa alba tocata julienne. Se adauga urmatoarele legume la distanta de 30 de secunde si in urmatoarea ordine: telina julienne, morcovii julienne, ciupercile champignon brune, varza cruda julienne.

Se prajeste totul pana se inmoaielegumele dar, totusi, sa ramana crocante. La final se adauga ceapa verde tocata marunt. Se adauga si rata cu sosul obtinut si se trage totul la wok.

In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga sos iute.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.