
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
800 g g | Creveti Creveti | |
150 g g | Orez arborio Orez arborio | |
100 g g | Usturoi Usturoi | |
120 g g | Ardei iute
Ardei iute (rosu) | |
150 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
150 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) | |
2 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
50 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreveti savurosi, garnisiti cu orez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un vas punem apa la fiert si, cand da in clocot, punem orezul si il lasam sa fiarba pana cand este gata. Scurgem apoi apa si ii adaugam o lingura de unt.
Intr-o tigaie incinsa, punem cu grija, sa nu sara, uleiul de masline si usturoiul tocat marunt. Topim usturoiul, apoi punem ardeiul iute taiat rondele subtiri. Este randul crevetilor sa fie caliti. Gata curatati, ii punem in tigaie si, cand incep sa fie gata, punem vinul alb si amestecam. Ii mai lasam pe foc inca 30 de secunde, dupa care stingem focul si adaugam o lingura de unt si patrunjelul tocat.
Se servesc cu orez si foarte mult sos si, bineinteles, cu multa pofta!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.