meriți să fii surprins
Creveti savurosi, garnisiti cu orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Creveti Creveti
150 g g Orez arborio Orez arborio
100 g g Usturoi Usturoi
120 g g Ardei iute Ardei iute
(rosu)
150 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
150 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
50 g g Unt Unt

Creveti savurosi, garnisiti cu orez

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(5)

Mod de preparare

Intr-un vas punem apa la fiert si, cand da in clocot, punem orezul si il lasam sa fiarba pana cand este gata. Scurgem apoi apa si ii adaugam o lingura de unt.

Intr-o tigaie incinsa, punem cu grija, sa nu sara, uleiul de masline si usturoiul tocat marunt. Topim usturoiul, apoi punem ardeiul iute taiat rondele subtiri. Este randul crevetilor sa fie caliti. Gata curatati, ii punem in tigaie si, cand incep sa fie gata, punem vinul alb si amestecam. Ii mai lasam pe foc inca 30 de secunde, dupa care stingem focul si adaugam o lingura de unt si patrunjelul tocat.

Se servesc cu orez si foarte mult sos si, bineinteles, cu multa pofta!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.