meriți să fii surprins
Rata la cuptor, cu sos de portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
450 ml ml Suc de portocale Suc de portocale
120 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
150 g g Unt Unt
2 bucati bucata Portocale Portocala
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
1 varfuri varf Piper negru Piper negru

Rata la cuptor, cu sos de portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(5)

Mod de preparare

Rata se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Sepresara cu sare, piper, scortisoara si se umple cu doua portocale curatate.

Se baga la cuptor, la 160°C, si se lasa timp de doua ore. Din cand in cand se verifica si se unge cu unt. Intr-ocratita se pregateste sosul pentru rata. Fierbem suculde portocale cu zaharul, 100 g de unt si amestecamcu o lingura de lemn, il lasam sa scada pana ajunge laconsistenta mierei.

Cand sosul si rata sunt gata, jumatate din sosul pecare il avem il turnam peste rata si o mai lasam, in cuptorul oprit, 10 minute!

Se serveste cu o garnitura la alegere: varza calita, piure de cartofi , legume natur, mazare, cuscus sau orez. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.