
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Rata Rata | |
450 ml ml | Suc de portocale Suc de portocale | |
120 g g | Zahar Zahar | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
150 g g | Unt Unt | |
2 bucati bucata | Portocale Portocala | |
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | |
1 varfuri varf | Piper negru Piper negru |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRata la cuptor, cu sos de portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Rata se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Sepresara cu sare, piper, scortisoara si se umple cu doua portocale curatate.
Se baga la cuptor, la 160°C, si se lasa timp de doua ore. Din cand in cand se verifica si se unge cu unt. Intr-ocratita se pregateste sosul pentru rata. Fierbem suculde portocale cu zaharul, 100 g de unt si amestecamcu o lingura de lemn, il lasam sa scada pana ajunge laconsistenta mierei.
Cand sosul si rata sunt gata, jumatate din sosul pecare il avem il turnam peste rata si o mai lasam, in cuptorul oprit, 10 minute!
Se serveste cu o garnitura la alegere: varza calita, piure de cartofi , legume natur, mazare, cuscus sau orez. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.