meriți să fii surprins
Pulpa de porc cu smantana si sos de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

3 kg kg Pulpa de porc Pulpa de porc
150 g g Usturoi Usturoi
150 g g Morcovi Morcov
150 g g Telina Telina
150 g g Pastarnac Pastarnac
1 l l Vin de masa Vin de masa
(alb)
3 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
(radacina)
800 g g Smantana 20% Smantana 20%
30 g g Busuioc Busuioc
250 g g Ceapa alba Ceapa alba
150 g g Unt Unt
80 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)

Pulpa de porc cu smantana si sos de busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(0)

Mod de preparare

Pulpa de porc se inteapa cu un bat de frigaruie in mai multe locuri (cu cat este mai intepata cu atat gusturile din tava vor patrunde la interior) si se baga la cuptor intr-o tava adanca cu usturoiul curatat, morcovul taiat rondele, telina taiata cuburi mari, pastarnacul taiat rondele, ceapa taiata in 4, foile de dafin, patrunjelul intreg si 1l de vin alb. Se lasa la cuptorul incins la 140 C sau foc mic, timp de 6-8h, acoperit cu o folie de aluminiu.

Separat facem sosul, in ultima ora. Verificati pulpa de la ora 6 cu ajutorul unui bat de frigaruie. Introduceti batul aproape pana la jumatatea celui mai inalt punct al pulpei, dupa care asezati varful batului pe buze. Daca este foarte incins, cat sa nu suportati caldura atunci pulpa este gata. Altfel, daca folositi un termometru sonda, pulpa trebuie sa ajunga la interior la temperatura de 75 C.

Pentru sos trebuie sa tocam marunt ceapa si sa o calim in 50g de unt. Cand ceapa este calita, adaugam vinul alb si lasam vinul la redus. Dupa ce vinul a redus adaugam busuiocul si smantana. Lasam sa fiarba si sa reduca un sfert din cantitate. Adaugam restul de unt si amestecam energic.

Pulpa de porc dupa ce este gata o taiem felii subtiri si o punem pe gratar pentru a se rumeni final, cate 3 minute pe fiecare parte. O servim cu sosul de bucuioc. Ca si garnitura va recomand piure de cartofi si legume caramelizate!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.