meriți să fii surprins
Iepure la cuptor cu bacon si varza murata calita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
1 bucati bucata Varza murata Varza murata
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
3 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Morcovi Morcov
200 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
1 ramuri ramura Patrunjel Patrunjel
120 g g Unt Unt
200 g g Praz Praz
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
Cimbru Cimbru
(dupa gust)

Iepure la cuptor cu bacon si varza murata calita

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(5)

Mod de preparare

Se taie julienne subtire varza murata si se spala cu apa rece intr-o sita. Se amesteca varza cu ceapa tocata julienne, morcovii taiai rondele, prazul tocat, usturoiul tocat marunt, mararul, cimbrul, untul si cubuletele de bacon.

Se aseaza totul intr-o tava si se lasa in mijloc spatiu pentru iepure. Iepurele se curata bine si se maseaza cu sare, piper si ulei de masline. Se aseaza in tava langa varza si se acopera tava cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor la 150° C, timp de doua ore.

Dupa 2 ore se verifica carnea. Daca este gatita, turnam vinul alb peste iepure si mai lasam la cuptor fara folie de aluminiu timp de 20 de minute la 190° C. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.