meriți să fii surprins
Burger cu sos de iaurt si cartofi prajiti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 kg kg Carne tocata Carne tocata
5 bucati bucata Chifle hamburger Chifla hamburger
250 g g Castraveti Castravete
450 g g Iaurt Iaurt
150 g g Rosii Rosie
100 g g Ceapa rosie Ceapa rosie
1 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
150 g g Salata iceberg Salata iceberg
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
10 g g Menta Menta
600 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
150 g g Ketchup Ketchup

Burger cu sos de iaurt si cartofi prajiti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(113)

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu sare si piper si modelam 5 chiftele mari de burgeri. Lasam la frigider acoperite cu o folie de plastic.

Tocam castravetii marunt si ii amestecam cu iaurtul, mararul tocat marunt, menta rupta si ulei de masline. Dam gust cu sare si piper. Taiem rosiile rondele subtiri, ceapa rosie rondele subtiri si salata iceberg julienne subtire. Cartofii ii curatam si ii taiem, ii spalam bine, dupa care ii prajim in baie de ulei.

Pe un gratar incins prajim carnea pentru burgeri si chiflele taiate in doua. Partea de jos a chiflei o ungem cu ketchup, asezam carnea, salata iceberg, rosiile si ceapa rosie.

Stropim totul cu salata de iaurt cu castraveti, asezam capacul de paine si servim cu cartofii prajiti si salata de iaurt cu castraveti.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.