
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ceafa de porc cu hribi si top de cartofi rasi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se lasa sub apa rece intr-o sita. Intr-o tigaie in care am pus o lingura de unt si un catel de usturoi, prajim fripturile bine, pe ambele parti. Le dam gust cu sare, piper si cimbru.
Se scot fripturile pe o farfurie si, in aceeasi tigaie, se pun ciupercile scurse de apa. Le calim bine si adaugam vinul alb, apoi, dupa ce au scazut, adaugam untul. Punem fripturile inapoi in tigaie si le lasam sa se incalzeasca in sos.
Separat, intr-un vas pentru prajit, incingem bine uleiul. Scuturam cartofii rasi si ii presaram in uleiul incins. Cu o sita ii scoatem imediat ce sunt gata, pe un servet de hartie. Le punem sare si ii servim cu ceafa de porc cu sos de ciuperci. Poftiti la masa!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.