meriți să fii surprins
Ceafa de porc cu hribi si top de cartofi rasi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Ceafa de porc Ceafa de porc
300 g g Ciuperci Ciuperci
(intregi )
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb )
80 g g Unt Unt
25 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
5 g g Cimbru Cimbru
25 g g Usturoi Usturoi
500 g g Cartofi albi Cartofi albi
400 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Ceafa de porc cu hribi si top de cartofi rasi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se lasa sub apa rece intr-o sita. Intr-o tigaie in care am pus o lingura de unt si un catel de usturoi, prajim fripturile bine, pe ambele parti. Le dam gust cu sare, piper si cimbru.

Se scot fripturile pe o farfurie si, in aceeasi tigaie, se pun ciupercile scurse de apa. Le calim bine si adaugam vinul alb, apoi, dupa ce au scazut, adaugam untul. Punem fripturile inapoi in tigaie si le lasam sa se incalzeasca in sos.

Separat, intr-un vas pentru prajit, incingem bine uleiul. Scuturam cartofii rasi si ii presaram in uleiul incins. Cu o sita ii scoatem imediat ce sunt gata, pe un servet de hartie. Le punem sare si ii servim cu ceafa de porc cu sos de ciuperci. Poftiti la masa!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.