Cotlet de porc rasfatat cu unt aromat

Cotlet de porc rasfatat cu unt aromat

DificultateScazuta
Gatire45 min

Mod de preparare

    Scoatem untul din frigider si il lasam sa se odihneasca pana ajunge la temperatura camerei apoi, intr-un bol, frecam untul cu cimbrul, patrunjelul tocat, zeama si coaja de la o lamaie. Untul astfel imbogatit cu arome se asaza pe o folie de plastic si se ruleaza, apoi se baga la frigider si se scoate la nevoie.

    Cotletul de porc se prajeste pe ambele parti intr-o tigaie grill. Ca sa nu pierdem timpul, simultan putem praji, intr-o alta tigaie, si rondelele de dovlecei pe care le condimentam apoi cu sare si piper. Cand cotletul este gata, se taie o felie din untul aromat si se intinde pe toata suprafata carnii. Se mai lasa pe gratar pana se rumeneste.

    Il puteti servi fierbinte si cu o felie in plus de unt aromat. Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.