
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 kg kg | Carne tocata Carne tocata | |
1 pachete pachet | Varza murata Varza murata | |
1 lingurite lingurita | Nucsoara Nucsoara | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
300 ml ml | Vin de masa Vin de masa | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
500 g g | Bacon Bacon | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
500 g g | Malai Malai | |
1 l l | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
500 g g | Smantana 20% Smantana 20% | |
250 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarmalute in foi de varza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o oala se caleste in unt o ceapa tocata marunt. Se adauga carnea tocata si, cand incepe sa se prajeasca, se adauga vinul rosu si se lasa la fiert pana cand se gateste. Se lasa la racit, pe balcon sau chiar in zapada.
Dupa ce s-a racit se adauga scorţisoara, nucsoara, legatura de marar tocat si se amesteca bine. Se da gust cu sare si piper.
Ne apucam sa facem sarmalele in foi de varza, pe care le asezam in tava de cuptor. Peste sarmale punem baconul tocat si bagam tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incins la 160°C sau la foc mediu timp de o ora.
Pregatim si mamaliga pe care o fierbem in lapte si la final adaugam untul. Se servesc impreuna cu cel puţin 3 linguri de smantana proaspata.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.