
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
250 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
250 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) | |
140 g g | Usturoi Usturoi | |
230 g g | Unt Unt | |
250 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | |
2 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
7 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
100 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure in stil "Parmentier"
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiem iepurele in bucati mai mici si il calim in unt cu ceapa si usturoi. Stingem cu vin alb si il lasam la fiert la foc mic cu capac, timp de 2 ore.
Prajim cuburile de bacon. Curatam cartofii, ii fierbem in apa cu putina sare, scurgem apa si amestecam bine cu untul topit si smantana si, daca e cazul, adaugam putina sare. Dupa ce obtinem piureul adaugam la final patrunjel tocat marunt si bacon prajit. Scoatem iepurele din vas imediat ce este gatit si curatam toata carnea de pe oase. Punem carnea inapoi la gatit in sos, iar la final punem o lingura de unt. Intr-un vas de cuptor asezam la baza carnea gatita cu tot cu sos, peste care asezam piureul de cartofi cu bacon si patrunjel. Punem cateva cubulete de unt peste piure si dam la cuptor la gratinat.
Servim impreuna cu o bere rece sau cu un pahar de vin rose! Pofta buna!