meriți să fii surprins
Tocanita brasoveana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
30 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
400 g g Cotlet de porc Cotlet de porc
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
30 g g Unt Unt
20 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Lapte Lapte
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
100 g g Cascaval Cascaval
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper Piper
(dupa gust)
Usturoi granulat Usturoi granulat
(dupa gust)
Boia de ardei Boia de ardei
(dupa gust)

Tocanita brasoveana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(101)

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem cubulete foarte mici. Ii asezam intr-o tava cat mai mare, astfel incat sa nu se suprapuna prea mult, ii stropim cu 30 ml ulei, ii condimentam cu sare, piper si usturoi, amestecam totul foarte bine si ii dam circa 20 min la cuptorul incins la 200 de gradeCelsius, timp in care ii intoarcem de cateva ori, pentru a se rumeni uniform.

Intre timp, taiem cotletul de porc in cubulete la fel de mici ca si cartofii si o amestecam cu 50 ml ulei, condiment dupa gust, inclusiv boia si prajim cubuletele intr-o tigaia, fara adaos de ulei, pana sunt rumenite si bine patrunse.

Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara, apoi tragem de pe foc, adaugam faina si amestecam repede cu telul, ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele si smantana dulce, condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara. Punem sosul din nou pe foc si il lasam sa fiarba la foc foarte mic, cca 10-12 minute, pana faina este fiarta si sosul bine legat. In sosul fierbinte punem 50 g cascaval dat pe razatoare si amestecam pana cascavalul este topit.

Pentru a asambla tocanita, punem pe fiecare farfurie un strat de cartofi, un strat de cubulete de carne, un strat generos de sos bechamel si putin cascaval dat pe razatoare deasupra.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

3 oferte

Ulei de floarea-soareluiUlei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui
22.04 - 28.04
Stoc limitat!*
4,45Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Smântână  pentru gătitSmântână  pentru gătit
Smântână pentru gătit
25.04 - 28.04
-25%
3,99
2,99Lei