Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTocanita brasoveana
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Curatam cartofii si ii taiem cubulete foarte mici. Ii asezam intr-o tava cat mai mare, astfel incat sa nu se suprapuna prea mult, ii stropim cu 30 ml ulei, ii condimentam cu sare, piper si usturoi, amestecam totul foarte bine si ii dam circa 20 min la cuptorul incins la 200 de gradeCelsius, timp in care ii intoarcem de cateva ori, pentru a se rumeni uniform.
Intre timp, taiem cotletul de porc in cubulete la fel de mici ca si cartofii si o amestecam cu 50 ml ulei, condiment dupa gust, inclusiv boia si prajim cubuletele intr-o tigaia, fara adaos de ulei, pana sunt rumenite si bine patrunse.
Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara, apoi tragem de pe foc, adaugam faina si amestecam repede cu telul, ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele si smantana dulce, condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara. Punem sosul din nou pe foc si il lasam sa fiarba la foc foarte mic, cca 10-12 minute, pana faina este fiarta si sosul bine legat. In sosul fierbinte punem 50 g cascaval dat pe razatoare si amestecam pana cascavalul este topit.
Pentru a asambla tocanita, punem pe fiecare farfurie un strat de cartofi, un strat de cubulete de carne, un strat generos de sos bechamel si putin cascaval dat pe razatoare deasupra.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.