
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFriptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru inceput pregateste piureul.
Spala, curata si taie cartofii cubulete. Pune-i intr-un vas pe foc, adauga apa pana ii acoperi, sare si lasa-i sa fiarba pana se inmoaie.
Cand s-au inmuiat, i-ai de pe foc, scurge apa (dar atentie, nu o arunca pentru ca s-ar putea sa mai ai nevoie), adauga untul taiat cubulete si paseaza-i cu un pasator de cartofi si gata piureul.
Pasul 2
Apoi, pregateste sosul de prune.
Pune un vas pe foc, adauga ulei, o ceapa rosie taiata, sare si lasa pe foc pana se inmoaie ceapa. Adauga prunele taiate in sferturi, zaharul brun si mai lasa pe foc pana se inmoaie prunele si se topeste zaharul. Adauga vinul, asezoneaza cu piper si fierbe pana capata consistenta unui sos.
La final, da sosul printr-o sita. Poti pastra cateva bucatele de prune din sos.
Pasul 3
Apoi, pregateste pieptii de rata.
Spala si sterge pieptii de rata cu prosoape de hartie. Cresteaza pielea sub forma de romburi, avand grija sa nu ajungi pana la carne.
Pune-i intr-o tigaie cu pielea in jos, asezoneaza cu sare si piper si lasa 5 minute pana pielea devine crocanta. Apoi, intoarce pieptii de rata, asezoneaza din nou cu sare si piper si mai lasa-i 5, 7 minute. Scurge intr-un castron grasimea din tigaie si pastreaz-o pentru alte preparate.
Cand pieptii de rata sunt gata, scoate-i si lasa-i sa se odihneasca 5 minute si apoi taie-i oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime. Servete friptura de rata cu sosul de prune si piureul de cartofi.