meriți să fii surprins
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Cartofi Cartof
Apa Apa
Sare Sare
100 g g Unt Unt
Ulei Ulei
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
250 g g Prune Prune
20 g g Zahar Zahar
200 ml ml Vin rosu Vin rosu
Piper Piper
2 bucati bucata Piept de rata Piept de rata

Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(246)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput pregateste piureul.

Spala, curata si taie cartofii cubulete. Pune-i intr-un vas pe foc, adauga apa pana ii acoperi, sare si lasa-i sa fiarba pana se inmoaie.

Cand s-au inmuiat, i-ai de pe foc, scurge apa (dar atentie, nu o arunca pentru ca s-ar putea sa mai ai nevoie), adauga untul taiat cubulete si paseaza-i cu un pasator de cartofi si gata piureul.

Pasul 2

Apoi, pregateste sosul de prune.

Pune un vas pe foc, adauga ulei, o ceapa rosie taiata, sare si lasa pe foc pana se inmoaie ceapa. Adauga prunele taiate in sferturi, zaharul brun si mai lasa pe foc pana se inmoaie prunele si se topeste zaharul. Adauga vinul, asezoneaza cu piper si fierbe pana capata consistenta unui sos.

La final, da sosul printr-o sita. Poti pastra cateva bucatele de prune din sos.

Pasul 3

Apoi, pregateste pieptii de rata.

Spala si sterge pieptii de rata cu prosoape de hartie. Cresteaza pielea sub forma de romburi, avand grija sa nu ajungi pana la carne.

Pune-i intr-o tigaie cu pielea in jos, asezoneaza cu sare si piper si lasa 5 minute pana pielea devine crocanta. Apoi, intoarce pieptii de rata, asezoneaza din nou cu sare si piper si mai lasa-i 5, 7 minute. Scurge intr-un castron grasimea din tigaie si pastreaz-o pentru alte preparate.

Cand pieptii de rata sunt gata, scoate-i si lasa-i sa se odihneasca 5 minute si apoi taie-i oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime. Servete friptura de rata cu sosul de prune si piureul de cartofi.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi
60 min

Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi

Ingrediente

Cartof
500 g
Apa
Sare
Unt
100 g
Ulei
Ceapa rosie
1 bucata
Prune
250 g
Zahar
20 g
Vin rosu
200 ml
Piper
Piept de rata
2 bucata
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi
20 min

Pasul 1

Piure de cartofi

Pentru inceput pregateste piureul.

Spala, curata si taie cartofii cubulete. Pune-i intr-un vas pe foc, adauga apa pana ii acoperi, sare si lasa-i sa fiarba pana se inmoaie.

Cand s-au inmuiat, i-ai de pe foc, scurge apa (dar atentie, nu o arunca pentru ca s-ar putea sa mai ai nevoie), adauga untul taiat cubulete si paseaza-i cu un pasator de cartofi si gata piureul.

Cartof: 500 g
Apa
Sare
Unt: 100 g
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi
20 min

Pasul 2

Sos de prune

Apoi, pregateste sosul de prune.

Pune un vas pe foc, adauga ulei, o ceapa rosie taiata, sare si lasa pe foc pana se inmoaie ceapa. Adauga prunele taiate in sferturi, zaharul brun si mai lasa pe foc pana se inmoaie prunele si se topeste zaharul. Adauga vinul, asezoneaza cu piper si fierbe pana capata consistenta unui sos.

La final, da sosul printr-o sita. Poti pastra cateva bucatele de prune din sos.

Ulei
Ceapa rosie: 1 bucata
Sare
Prune: 250 g
Zahar: 20 g
Vin rosu: 200 ml
Piper
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi
20 min

Pasul 3

Piept de rata

Apoi, pregateste pieptii de rata.

Spala si sterge pieptii de rata cu prosoape de hartie. Cresteaza pielea sub forma de romburi, avand grija sa nu ajungi pana la carne.

Pune-i intr-o tigaie cu pielea in jos, asezoneaza cu sare si piper si lasa 5 minute pana pielea devine crocanta. Apoi, intoarce pieptii de rata, asezoneaza din nou cu sare si piper si mai lasa-i 5, 7 minute. Scurge intr-un castron grasimea din tigaie si pastreaz-o pentru alte preparate.

Cand pieptii de rata sunt gata, scoate-i si lasa-i sa se odihneasca 5 minute si apoi taie-i oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime. Servete friptura de rata cu sosul de prune si piureul de cartofi.

Piept de rata: 2 bucata
Sare
Piper
Friptura de rata cu sos de prune si piure de cartofi

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3