meriți să fii surprins
Iepure cu prune, legume natur si piure de mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
200 ml ml Vin alb Vin alb
150 ml ml Cognac Cognac
2 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
1 lingurite lingurita Tarhon Tarhon
1 linguri lingura Piper negru Piper negru
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
100 g g Unt Unt
2 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
160 g g Telina Telina
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
200 g g Mazare Mazare
0,5 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
50 g g Unt Unt
150 g g Prune Prune

Iepure cu prune, legume natur si piure de mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(3)

Mod de preparare

1. Portioneaza iepurele si marineaza-l in vin alb cu ceapa tocata, sare, piper boabe, tarhon si ulei de masline. Lasa-l la marinat intre 2h si 24h.

2. Lasa prunele uscate la marinat in coniac minimum o ora (maximum o saptamana) intr-un borcan cu capac, pentru a nu se evapora alcoolul.

3. Incinge bine o tigaie in care caleste bucatile de iepure. Adauga prunele si flambeaza-le cu coniac.

4. Adauga apoi vinul alb si ceapa ramasa de la marinata. Dupa ce se evapora alcoolul, acopera tigaia cu o folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 160°C sau la foc mediu, timp de 45 de minute.

5. Sosul: Scoate iepurele din tava, strecoara sosul care s-a format in tava si pune-l la fiert cu unt si smantana. Adauga cateva prune uscate marinate.

6. Garnitura 1: Curata de coaja morcovii, telina, ceapa si dovleceii, taie-i si fierbe-i in apa sarata (pune morcovii si telina la fiert mai intai, apoi adauga si ceapa si dovleceii). Se servesc ca atare.

7. Garnitura 2: Intr-o oala pune untul, ceapa si mazarea. Adauga apa si lasa-le la fiert pana cand boabele de mazare sunt fierte si au inca culoarea verde aprins. Da mazarea prin blender pana obtii un piure*.

*Pentru o textura si mai fina si cremoasa, trece piureul printr-o strecuratoare si adauga putin unt.

Iepurele se serveste alaturi de legume, piure de mazare, sos si prunele marinate.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.