
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listIepure cu prune, legume natur si piure de mazare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Portioneaza iepurele si marineaza-l in vin alb cu ceapa tocata, sare, piper boabe, tarhon si ulei de masline. Lasa-l la marinat intre 2h si 24h.
2. Lasa prunele uscate la marinat in coniac minimum o ora (maximum o saptamana) intr-un borcan cu capac, pentru a nu se evapora alcoolul.
3. Incinge bine o tigaie in care caleste bucatile de iepure. Adauga prunele si flambeaza-le cu coniac.
4. Adauga apoi vinul alb si ceapa ramasa de la marinata. Dupa ce se evapora alcoolul, acopera tigaia cu o folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 160°C sau la foc mediu, timp de 45 de minute.
5. Sosul: Scoate iepurele din tava, strecoara sosul care s-a format in tava si pune-l la fiert cu unt si smantana. Adauga cateva prune uscate marinate.
6. Garnitura 1: Curata de coaja morcovii, telina, ceapa si dovleceii, taie-i si fierbe-i in apa sarata (pune morcovii si telina la fiert mai intai, apoi adauga si ceapa si dovleceii). Se servesc ca atare.
7. Garnitura 2: Intr-o oala pune untul, ceapa si mazarea. Adauga apa si lasa-le la fiert pana cand boabele de mazare sunt fierte si au inca culoarea verde aprins. Da mazarea prin blender pana obtii un piure*.
*Pentru o textura si mai fina si cremoasa, trece piureul printr-o strecuratoare si adauga putin unt.
Iepurele se serveste alaturi de legume, piure de mazare, sos si prunele marinate.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.