Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
150 ml ml | Cognac Cognac | |
2 linguri lingura | Smantana 20% Smantana 20% | |
1 lingurite lingurita | Tarhon Tarhon | |
1 linguri lingura | Piper negru Piper negru | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
100 g g | Unt Unt | |
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
1 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
160 g g | Telina Telina | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
200 g g | Mazare Mazare | |
0,5 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
50 g g | Unt Unt | |
150 g g | Prune Prune |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure cu prune, legume natur si piure de mazare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Portioneaza iepurele si marineaza-l in vin alb cu ceapa tocata, sare, piper boabe, tarhon si ulei de masline. Lasa-l la marinat intre 2h si 24h.
2. Lasa prunele uscate la marinat in coniac minimum o ora (maximum o saptamana) intr-un borcan cu capac, pentru a nu se evapora alcoolul.
3. Incinge bine o tigaie in care caleste bucatile de iepure. Adauga prunele si flambeaza-le cu coniac.
4. Adauga apoi vinul alb si ceapa ramasa de la marinata. Dupa ce se evapora alcoolul, acopera tigaia cu o folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 160°C sau la foc mediu, timp de 45 de minute.
5. Sosul: Scoate iepurele din tava, strecoara sosul care s-a format in tava si pune-l la fiert cu unt si smantana. Adauga cateva prune uscate marinate.
6. Garnitura 1: Curata de coaja morcovii, telina, ceapa si dovleceii, taie-i si fierbe-i in apa sarata (pune morcovii si telina la fiert mai intai, apoi adauga si ceapa si dovleceii). Se servesc ca atare.
7. Garnitura 2: Intr-o oala pune untul, ceapa si mazarea. Adauga apa si lasa-le la fiert pana cand boabele de mazare sunt fierte si au inca culoarea verde aprins. Da mazarea prin blender pana obtii un piure*.
*Pentru o textura si mai fina si cremoasa, trece piureul printr-o strecuratoare si adauga putin unt.
Iepurele se serveste alaturi de legume, piure de mazare, sos si prunele marinate.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.