meriți să fii surprins
Iepure cu prune, legume natur si piure de mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
200 ml ml Vin alb Vin alb
150 ml ml Cognac Cognac
2 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
1 lingurite lingurita Tarhon Tarhon
1 linguri lingura Piper negru Piper negru
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
2 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
160 g g Telina Telina
200 g g Mazare Mazare
2,5 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
150 g g Unt Unt
150 g g Prune Prune

Iepure cu prune, legume natur si piure de mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

1. Portioneaza iepurele si marineaza-l in vin alb cu ceapa tocata, sare, piper boabe, tarhon si ulei de masline. Lasa-l la marinat intre 2h si 24h.

2. Lasa prunele uscate la marinat in coniac minimum o ora (maximum o saptamana) intr-un borcan cu capac, pentru a nu se evapora alcoolul.

3. Incinge bine o tigaie in care caleste bucatile de iepure. Adauga prunele si flambeaza-le cu coniac.

4. Adauga apoi vinul alb si ceapa ramasa de la marinata. Dupa ce se evapora alcoolul, acopera tigaia cu o folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 160°C sau la foc mediu, timp de 45 de minute.

5. Sosul: Scoate iepurele din tava, strecoara sosul care s-a format in tava si pune-l la fiert cu unt si smantana. Adauga cateva prune uscate marinate.

6. Garnitura 1: Curata de coaja morcovii, telina, ceapa si dovleceii, taie-i si fierbe-i in apa sarata (pune morcovii si telina la fiert mai intai, apoi adauga si ceapa si dovleceii). Se servesc ca atare.

7. Garnitura 2: Intr-o oala pune untul, ceapa si mazarea. Adauga apa si lasa-le la fiert pana cand boabele de mazare sunt fierte si au inca culoarea verde aprins. Da mazarea prin blender pana obtii un piure*.

*Pentru o textura si mai fina si cremoasa, trece piureul printr-o strecuratoare si adauga putin unt.

Iepurele se serveste alaturi de legume, piure de mazare, sos si prunele marinate.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

Retete similare

Daube de vita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Daube de vita
4:00 h
(2)
Ceafa de porc grill cu sos remoulade si cartofi paille

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ceafa de porc grill cu sos remoulade si cartofi paille
60 min
(3)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Iepure cu piersici in sos alb

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Iepure cu piersici in sos alb
1:30 h
(6)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Rulada de iepure in foitaj

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Rulada de iepure in foitaj
2:00 h
(1)
Friptura de vita in sos de vin rosu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Friptura de vita in sos de vin rosu
1:45 h
(4)
Iepure cu sos de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Iepure cu sos de busuioc
45 min
(0)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Pui intreg la cuptor cu fondue de cascaval

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pui intreg la cuptor cu fondue de cascaval
1:30 h
(1)
Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac
45 min
(0)
Vol au vent umplut cu pui si ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Vol au vent umplut cu pui si ciuperci
2:00 h
(0)
Tartine frantuzesti de Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Tartine frantuzesti de Craciun
15 min
(2)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Cozonac frantuzesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cozonac frantuzesc
3:00 h
(0)
Fondue de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Fondue de ciocolata
15 min
(1)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Prepelita confit

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Prepelita confit
2:00 h
(20)
Friptura de porc cu pastai si ceapa coapta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Friptura de porc cu pastai si ceapa coapta
60 min
(1)
Tocana de vita gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Tocana de vita gratinata
3:00 h
(1)