
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
250 g g | Orez bob rotund Orez bob rotund | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
50 g g | Unt Unt | |
50 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
50 g g | Curmale Curmala | |
50 g g | Stafide Stafide | |
50 g g | Smochine Smochine | |
300 ml ml | Vin alb Vin alb | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
100 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
1 praf praf | Piper negru Piper negru |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure cu sos de fructe confiate
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem orezul la fiert cu jumatate de ceapa intreaga si scortisoara si il lasam conform insructiunilor de pe ambalaj. Iepurele il portionam si il prajim intr-o tigaie cu unt, ulei de masline, jumatate ceapa tocata marunt si coaja rasa de la o lamaie bio dar si cu fuctele uscate maruntite (smochinele, stafidele si curmalele).
Cand iepurele incepe sa se rumeneasca adaugam vin pana cand il acoperim, apoi lasam sa fiarba la foc mic pana cand obtinem o reductie consistenta ca un sos, evaporand alcoolul. Dupa aceea adaugam patrunjelul tocat marunt si smantana de gatit, amestecam pana cand da intr-un clocot sosul astfel obtinut.
Platingul se realizeaza intr-o farfurie adanca, unde mai intai pregatim baza - un pat de orez in care facem o scobitura in centru, lasand astfel loc pentru iepure.
Asezam in locul destinat bucatile de iepure, cu oasele in sus, apoi turnam peste sosul si decoram cu cateva frunze de patrunjel.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb sec si in compania celor dragi! Va dorim pofta buna!