
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure cu sos de busuioc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Spalam bine bucatile de iepure, le taiem si le punem intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu usturoiul, costita taiata foarte marunt, 3 - 4 frunze de busuioc si 3 frunze de salvie si le lasam sa fiarba acoperite la foc mic.
2. Cand incep sa prinda culoare, dam focul mai tare si stingem totul cu vin alb.
3. Adaugam sare si piper si, daca este nevoie, adaugam si un pic de apa fierbinte.
4. Dupa ce au fiert, scoatem bucatile de iepure pe o farfurie si le tinem la cald.
5. Scoatem usturoiul si frunzele de busuioc si salvie care au fiert impreuna cu iepurele si in sosul rezultat adaugam busuioc proaspat, felii de paine toast fara coaja, marul decojit si taiat bucati. Le lasam sa stea impreuna cateva minute, pentru a se amesteca aromele.
6. Adaugam laptele si trecem totul printr-un blender, pana obtinem un sos catifelat.
7. Bucatile de iepure se servesc pe o farfurie, acoperite integral de sos. Sau se poate pune sosul la baza, pe farfurie, si bucatile se asaza deasupra. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.