meriți să fii surprins
Iepure cu sos de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Iepure Iepure
120 ml ml Vin alb Vin alb
100 g g Coaste de porc Coaste de porc
(neafumate)
14 frunze frunza Busuioc Busuioc
3 frunze frunza Salvie Salvie
1 bucati bucata Mere Mere
3 bucati bucata Paine toast Paine toast
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Iepure cu sos de busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(5)

Mod de preparare

1. Spalam bine bucatile de iepure, le taiem si le punem intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu usturoiul, costita taiata foarte marunt, 3 - 4 frunze de busuioc si 3 frunze de salvie si le lasam sa fiarba acoperite la foc mic.

2. Cand incep sa prinda culoare, dam focul mai tare si stingem totul cu vin alb.

3. Adaugam sare si piper si, daca este nevoie, adaugam si un pic de apa fierbinte.

4. Dupa ce au fiert, scoatem bucatile de iepure pe o farfurie si le tinem la cald.

5. Scoatem usturoiul si frunzele de busuioc si salvie care au fiert impreuna cu iepurele si in sosul rezultat adaugam busuioc proaspat, felii de paine toast fara coaja, marul decojit si taiat bucati. Le lasam sa stea impreuna cateva minute, pentru a se amesteca aromele.

6. Adaugam laptele si trecem totul printr-un blender, pana obtinem un sos catifelat.

7. Bucatile de iepure se servesc pe o farfurie, acoperite integral de sos. Sau se poate pune sosul la baza, pe farfurie, si bucatile se asaza deasupra. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.