meriți să fii surprins
Rulada de iepure in foitaj

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
450 g g Aluat Aluat
(foietaj )
250 g g Stafide Stafide
150 ml ml Vin de masa Vin de masa
50 g g Unt Unt
1 bucati bucata Oua Ou
50 g g Smantana 20% Smantana 20%
5 g g Busuioc Busuioc
100 g g Sunca de porc Sunca de porc

Rulada de iepure in foitaj

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(2)

Mod de preparare

Se scoate toata carnea de pe iepure si se toaca marunt la cutit (nu lamasina de tocat, altfel se va obtine o pasta). Intr-o tigaie se caleste iepurele cu unt si busuioc tocat marunt. Se stinge cu vin alb, se lasaalcoolul sa se evapore dupa care se pune smantana proaspata si se lasasa se reduca.

Pe masa se intinde o folie de plastic peste care se pun una langa altafeliile de sunca. Intr-un capat se asaza iepurele gatit, se intinde putin pe sunca dupa care se pun stafidele si se ruleaza in folia de plastic pana se ajunge la forma unui salam.

Capetele se inchid bine si se lasa la frigider minimum 30 de minute astfel incât sa se lege ruloul. Tot pe o folie de plastic intinsa pe masa se asaza aluat de foitaj si se intinde foarte putin cat sa cuprinda ruloul de iepure.Se asaza pe un capat ruloul de iepure care se scoate din folia de plasticsi se ruleaza. Excesul de foitaj se taie si se închide bine la capete folosind folia de plastic.

Se lasa la frigider inca 20 de minute dupa care se scoate folia de plastic, se unge foitajul cu galbenusul de la un ou si se pune in cuptorul încins la 180C timp de 30 de minute. Se scoate de la cuptor, se lasa cel putin 5 minute sa se aseze rulada, apoi se taie medalioane groase de 3 cm si se servesc cu o garnitura (mazare, broccoli sau fasole verde) la alegere. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.