
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Carne tocata Carne tocata | |
7 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
Branza rasa
Branza rasa (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Vinete Vanata | |
400 g g | Rosii Rosie | |
500 g g | Cartofi albi Cartofi albi | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
12 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
2 linguri lingura | Rozmarin
Rozmarin (tocat ) | |
1 linguri lingura | Cimbru Cimbru | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMusaca in stil grecesc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala vanata, apoi se taie in felii rotunde, cu o grosime de 0,5 cm, se sareaza si se lasa sa stea 20 de minute. Cartofii curatati se taie in rondele, groase de 2 - 3 mm, cu care se tapeteaza o tava unsa cu 2 linguri de ulei. Deasupra se presara sare, piper si o lingura de rozmarin, apoi preparatul se rumeneste la foc potrivit, in cuptorul incins, cca. 25 minute.
Intre timp, se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in felii rotunde, groase de 0,5 cm, iar ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se incing 5 linguri de ulei intr-o tigaie, se rumeneste carnea usor, amestecand des, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc impreuna. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru, se amesteca si compozitia rezultata se toarna peste cartofi.
In uleiul ramas se prajeste vanata, zvantata bine, apoi se asaza, interpuse, feliile de vanata si de rosii, peste carne. Se presara deasupra restul de rozmarin, sare si piper.
Ouale se bat cu lapte, se sareaza, pipereaza si se toarna peste musaca, apoi se presara branza rasa. Se lasa sa se rumeneasca in cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 de minute.