meriți să fii surprins
Cassoulet Castelnaudary

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
100 g g Costita afumata Costita afumata
100 g g Sorici de porc Sorici de porc
500 g g Fasole alba Fasole alba
4 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
6 catei catel Usturoi Usturoi
4 bucati bucata Carnati Carnati
(de casa)
1 varfuri varf Cimbru Cimbru
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust)
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
3 linguri lingura Pesmet Pesmet
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
500 g g Rosii Rosie
400 g g Ceafa de porc Ceafa de porc

Cassoulet Castelnaudary

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(2)

Mod de preparare

1. Puneti fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi scurgeti apa de la fasole, spalati-o si puneti-o la fiert in 2 litri de apa rece. Fierbeti fasolea la foc mic si schimbati apa dupa fiecare clocot de 3 ori pana la finalul fierberii. Legati patrunjelul si foile de dafin cu sfoara. La ultima apa de fierbere adaugati peste fasole 2 cepe, buchetul de patrunjel si dafin, praful de cimbru si 3 catei de usturoi.

2. Adaugati carnatul taiat bucati si fierbeti-l impreuna cu fasolea circa 1/2 ora.

3. Intre timp prajiti carnea de rata taiata in prealabil in bucatai, cea de porc si bucatile de costita.

4. Tocati marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, apoi puneti-le intr-o tigaie la calit; ulterior, adaugati rosiile curatate de pielita, taiate marunt, si puneti toate aceste ingrediente peste carne pentru a fierbe inca 40 de minute. Condimentati cu sare si piper.

5. Luati un vas rezistent la foc. Pe fundul sau asezati soriciul, iar peste el turnati jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii. Peste amestecul de fasole si carne presarati pesmetul, introduceti la cuptorul incins la 200 °C si lasati sa se rumeneasca circa 30 de minute. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.