
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCassoulet Castelnaudary
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Puneti fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi scurgeti apa de la fasole, spalati-o si puneti-o la fiert in 2 litri de apa rece. Fierbeti fasolea la foc mic si schimbati apa dupa fiecare clocot de 3 ori pana la finalul fierberii. Legati patrunjelul si foile de dafin cu sfoara. La ultima apa de fierbere adaugati peste fasole 2 cepe, buchetul de patrunjel si dafin, praful de cimbru si 3 catei de usturoi.
2. Adaugati carnatul taiat bucati si fierbeti-l impreuna cu fasolea circa 1/2 ora.
3. Intre timp prajiti carnea de rata taiata in prealabil in bucatai, cea de porc si bucatile de costita.
4. Tocati marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, apoi puneti-le intr-o tigaie la calit; ulterior, adaugati rosiile curatate de pielita, taiate marunt, si puneti toate aceste ingrediente peste carne pentru a fierbe inca 40 de minute. Condimentati cu sare si piper.
5. Luati un vas rezistent la foc. Pe fundul sau asezati soriciul, iar peste el turnati jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii. Peste amestecul de fasole si carne presarati pesmetul, introduceti la cuptorul incins la 200 °C si lasati sa se rumeneasca circa 30 de minute. Bon appetit!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.