Pulpa de rata cu sos de vin de Bordeaux

Pulpa de rata cu sos de vin de Bordeaux
DificultateScazuta
Timp de gatire45 min

Mod de preparare

    1. Pulpa de rata o punem la fiert in apa cu sare. O fierbem aproximativ 20 de minute la foc mediu.

    2. Intr-o tigaie bine incinsa, tip grill, prajim feniculul taiat felii subtiri, varza de Bruxelles taiata in doua, precum si bambusul pana prind o culoare frumoasa, aurie. Asezonam cu sare si piper.

    3. Cat timp se fac legumele, prajim pulpa de rata, curatata de grasimea in exces, impreuna cu usturoiul taiat felii si rozmarinul proaspat. Dupa aproximativ 3-4 minute de prajit pe fiecare parte, marim focul la maximum si adaugam vinul, amestecat in prealabil cu zaharul brun. Prajim pulpa pe ambele parti in acest sos, pana cand se reduce lichidul la aproximativ o lingurita si se mai ingroasa.

    Rata se serveste impreuna cu legumele cat sunt calde, astfel: pulpa de rata cu legumele preparate alaturi si rosiile cherry, deasupra fasiile de branza brie si totul impreuna cu sosul de vin de Bordeaux. Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.