
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGasca gratinata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Gasca:Desprinde pielea de pe pieptul de gasca. Taie pieptul si pielea in bucatele mici. Incinge tigaia, adauga grasimea (pielea), putin ulei de masline si sare.
Apoi adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat marunt si prajeste-le bine. Adauga bucatile de piept de rata si vinul, apoi merisoarele. Dupa ce se evapora alcoolul, adauga o cana de apa, ciupercile taiate subtire si lasa tot continutul sa fiarba.
Dupa ce a scazut sosul, adauga un cub de unt, gusta si potriveste de sare.
Piure de cartofi:Pune la fiert intr-o oala cartofii curatati, spalati bine si taiati cubulete. Dupa ce au fiert, zdrobeste-i, adauga untul, sarea, piperul si parmezanul ras.
Gratinare:Incinge cuptorul la maximum. Pune tocanita pe fundul vasului, adauga un strat de piure, rade parmezan deasupra si adauga sare. Pune la cuptor pe palierul de sus, timp de 3 minute.
Scoate gasca de la cuptor si serveste-o cu o lingura de iaurt pentru a da un strop de prospetime retetei. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.