meriți să fii surprins
Gasca gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Piept de gasca Piept de gasca
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
10 g g Merisoare Merisoare
30 ml ml Vin rosu Vin rosu
Iaurt Iaurt
(dupa gust)
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
3 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
70 g g Unt Unt
100 g g Parmezan ras Parmezan ras

Gasca gratinata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Gasca:Desprinde pielea de pe pieptul de gasca. Taie pieptul si pielea in bucatele mici. Incinge tigaia, adauga grasimea (pielea), putin ulei de masline si sare.

Apoi adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat marunt si prajeste-le bine. Adauga bucatile de piept de rata si vinul, apoi merisoarele. Dupa ce se evapora alcoolul, adauga o cana de apa, ciupercile taiate subtire si lasa tot continutul sa fiarba.

Dupa ce a scazut sosul, adauga un cub de unt, gusta si potriveste de sare.

Piure de cartofi:Pune la fiert intr-o oala cartofii curatati, spalati bine si taiati cubulete. Dupa ce au fiert, zdrobeste-i, adauga untul, sarea, piperul si parmezanul ras.

Gratinare:Incinge cuptorul la maximum. Pune tocanita pe fundul vasului, adauga un strat de piure, rade parmezan deasupra si adauga sare. Pune la cuptor pe palierul de sus, timp de 3 minute.

Scoate gasca de la cuptor si serveste-o cu o lingura de iaurt pentru a da un strop de prospetime retetei. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei