
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
600 g g | Legume la tigaie
Legume la tigaie (zarzavat) | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
10 fire fir | Cimbru Cimbru | ||
3 fire fir | Rozmarin Rozmarin | ||
750 ml ml | Vin rosu Cabernet Sauvignon Vin rosu Cabernet Sauvignon | ||
3 linguri lingura | Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic | ||
2 lingurite lingurita | Mustar Mustar | ||
2 linguri lingura | Zahar brun Zahar brun | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 kg kg | Carne de vita Carne de vita | ||
4 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | ||
Faina alba de grau
Faina alba de grau (dupa gust) | |||
Faina neagra de grau
Faina neagra de grau (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFriptura de vita in sos de vin rosu
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata zarzavatul si se taie cuburi. Se curata ceapa si se taie cuburi. Se spala 8 fire de cimbrisor si firele de rozmarin, apoi se zvanta. Intr-un castron mare se amesteca vinul rosu, otetul, mustarul, 1 lingura de zahar, 2 lingurite de sare si piperul. Se adauga zarzavatul si ceapa.
Se spala carnea, se usuca cu un servet, iar daca este necesar se indeparteaza tendoanele. Se pune in marinada si se lasa la marinat in frigider peste noapte.
Se scoate carnea din marinada, se scurge si se usuca cu un servet. Se strecoara marinada, se pastreaza lichidul. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita pentru friptura si se rumeneste bine carnea de jur imprejur, apoi se scoate. Zarzavatul din marinada se prajeste in grasimea provenita din prajirea carnii, apoi se aseaza carnea peste zarzavat si se stinge cu marinada. In functie de grasimea bucatii de carne, aceasta se lasa cca. 45-50 de minute in cuptorul preincalzit la 175 °C, turnandu-se pe deasupra, din cand in cand, niste marinada. Dupa ce trece jumatate din timpul de gatire, se intoarce pe cealalta parte.
Se scoate friptura, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute. Zeama de friptura se strecoara si se fierbe. Se rup celelalte frunzulite de cimbrisor si se adauga. Sosul se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Se potriveste gustul cu sare, piper si restul de zahar si se ingroasa putin cu faina, atat cat este necesar. Carnea se taie felii si se serveste cu sosul. Ca garnitura se pot servi crochete si varza rosie.
Sugestie: cu ajutorul unui termometru pentru carne se poate controla obtinerea unei fripturi perfecte. Carnea de vita este rozalie cand are o temperatura interioara de 55-60 °C si este bine facuta la cca. 65 °C. Pofta buna!