
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 kg kg | Pulpa de manzat Pulpa de manzat | |
750 ml ml | Vin rosu
Vin rosu (demisec ) | |
250 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
500 g g | Morcovi Morcov | |
120 g g | Usturoi Usturoi | |
5 g g | Cimbru Cimbru | |
320 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | |
120 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
150 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDaube de vita
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se taie fasii pulpa de manzat si se lasa la marinat in vin rosu, ceapa tocata marunt, usturoi zdrobit, morcovi taiati rondele, cimbru si ulei de masline. Se lasa la marinat la temperatura camerei timp de 2 ore.
Intr-o cratita mare se pun la prajit cuburile de bacon si o jumatate de ceapa taiata marunt. Se scoate carnea din marinata si se scurge de vin. Se pune carnea la prajit langa baconul cu ceapa si se rumeneste bine. Se adauga si restul marinatei si se lasa la fiert la foc mic, timp de 3 ore, acoperita cu un capac.
Dupa 3 ore se mareste focul si se lasa la redus pana ajungem la consistenta unui sos foarte bine legat. Imediat ce este gata Daube-ul se adauga 150 g de unt si se amesteca bine.
Se serveste langa piure de cartofi cremos sau orez fiert simplu, neaparat langa un pahar de vin rosu. Pofta buna!