meriți să fii surprins
Gasca la cuptor cu scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Gasca Gasca
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 lingurite lingurita Chimen Chimen
2 linguri lingura Miere Miere
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline

Garnitura

800 g g Mazare fina Mazare fina
200 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
150 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Salata

600 g g Salata mixta Salata mixta
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline

Gasca la cuptor cu scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:30 h
(0)

Mod de preparare

Spalam gasca si o uscam prin tamponare cu un servet de hartie, apoi o ungem cu un amestec omogen, realizat in prealabil, din scortisoara, chimen macinat, miere si ulei de masline. Lasam gasca la cuptor intre 2 si 3 ore la 170 grade C.

In paralel pregatim garnitura de mazare: fierbem mazarea si ceapa pana cand sunt bine patrunse si la final adaugam si 150 g unt. Mixam totul atent cu un blender pana cand obtinem o consistenta foarte fina. La final potrivim de sare si piper.

Servim gasca alaturi de garnitura, dar si de o salata fresh de verdeturi mixte, dar mai ales cu un vin bun, alb sau rose. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei