
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Gasca Gasca | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
1 lingurite lingurita | Chimen Chimen | |
2 linguri lingura | Miere Miere | |
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline |
Garnitura
800 g g | Mazare fina Mazare fina | |
200 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
150 g g | Unt Unt | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Salata
600 g g | Salata mixta Salata mixta | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGasca la cuptor cu scortisoara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam gasca si o uscam prin tamponare cu un servet de hartie, apoi o ungem cu un amestec omogen, realizat in prealabil, din scortisoara, chimen macinat, miere si ulei de masline. Lasam gasca la cuptor intre 2 si 3 ore la 170 grade C.
In paralel pregatim garnitura de mazare: fierbem mazarea si ceapa pana cand sunt bine patrunse si la final adaugam si 150 g unt. Mixam totul atent cu un blender pana cand obtinem o consistenta foarte fina. La final potrivim de sare si piper.
Servim gasca alaturi de garnitura, dar si de o salata fresh de verdeturi mixte, dar mai ales cu un vin bun, alb sau rose. Pofta buna!