meriți să fii surprins
Blanquette de iepure (tocanita alba)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
250 ml ml Vin de masa Vin de masa
1 ramuri ramura Cimbru Cimbru
1 foi foaie Foi de dafin Foaie de dafin
1 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
270 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
4 bucati bucata Morcovi Morcov
500 g g Smantana 20% Smantana 20%
200 g g Unt Unt
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
600 g g Ciuperci Ciuperci
1 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Blanquette de iepure (tocanita alba)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(2)

Mod de preparare

Iepurele se taie si se dezoseaza. Pulpele din fata si din spate, muschii si carnea care mai ramane se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider, intr-un amestec de vin alb, cimbru, o frunza de dafin, piper si 120 ml de ulei de masline.

Dupa 2 ore de stat in frigider, carnea se sterge cu un prosop de hartie, se da prin faina si se prajeste intr-o cratita, in ulei de masline incins, pana se rumeneste.

Avem grija s-o intoarcem pe toate partile. Dupa ce carnea este rumenita, adaugam si ceapa in aceeasi cratita. O lasam la calit, apoi punem marinata in care a stat carnea si lasam sa se evapore alcoolul din vin. Adaugam morcovi si supa de pui sau apa, dupa preferinta, cat sa o acopere.

Punem un capac deasupra si lasam sa fiarba la foc mic. Cand carnea este gatita, punem ciupercile taiate in 4, lasam sa se fiarba si asezonam cu sare.

Smantana o batem cu galbenusul de ou si o diluam cu un polonic de zeama din tocanita de iepure. Adaugam preparatul peste carne si lasam sa fiarba, iar la final punem untul si amestecam. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.