
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFriptura rustica de miel
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Curatam carnea de miel, daca e pulpa, de pielite, de grasime (daca e in exces) si o dezosam, daca este cazul.
2. Apoi o taiem cuburi mari si o amestecam cu usturoiul tocat, ceapa galbena taiata cubulete, cimbru, boia, boabele de mustar, sosul de soia si 50 ml de vin rosu. Marinam carnea la temperatura camerei pentru aproximativ o ora.
3. Apoi o prajim aproximativ 5-7 minute, amestecand incontinuu. Asezonam cu sare si piper.
4. Punem continutul prajit intr-o tava, pe care o introducem la cuptor impreuna cu o parte dintr-un amestec de 100 ml de vin rosu si 150 ml de apa, dupa ce am preincalzit cuptorul la 150 ° C. Tinem mielul in cuptor la 175 ° C sau la foc mediu aproximativ 60 de minute. Verificam din cand in cand si turnam din compozitia de vin cu apa peste el. Dupa aproximativ 60 de minute scoatem o bucata de carne si o intepam. Daca iese un suc clar, inseamna ca avem carnea gata. Daca iese sange, mai tinem inca 15-20 minute, in functie de preferinta sau de cat de mari sunt taiate cuburile.
5. Cu 20 de minute inainte de a scoate carnea din cuptor, punem in tava maslinele amestecate cu rosii cherry intregi, cartofii dulci, curatati de coaja si taiati cuburi mici (de aproximativ 1 cm), precum si mazarea boabe. Asezonam cu sare si piper. Le tinem si pe acestea 15-20 de minute, in functie de cat de coapte le dorim, la o temperatura de 150 ° C. Se serveste totul cat e cald. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.